Tuesday, December 17, 2013

Page mab di facebook

JOM LIKE PAGE MAB UTK LEBIH UPDATE:


https://m.facebook.com/profile.php?id=340554830717&__user=670673977



Thursday, July 18, 2013

MAB RAYA RAYA!!

ASSALAMUALAIKUM... 
AIDILFITRI BAKAL MENJELMA... 
JOM DPTKN KOLEKSI SAMPUL RAYA EDISI KHAS MAB BUAT SEMUA ..

PROMOSI: Dapatkan sampul raya mab 2013 dgn setiap pembelian MAB 20btl ke atas sepanjang musim perayaan ini..bermula hari ini hingga 31Ogos..sementara stok masih ada.

Friday, June 21, 2013

MAB BERWAJAH BARU....

JOM LIKE PAGE MAB UTK LEBIH UPDATE:
 https://facebook.com/profile.php?id=340554830717&__user=670673977

Wajah BARU,MAB- Maajun Anggun Bistari yg bakal mewarnai pasaran Malaysia bermua 1 st Jun sbg prdk TERHANGAT alternatif famili planning HERBA yg berkesan,berkhasiat yg memelihara kecantikan dan kesihatan wanita d luar dan dalaman.PASTI SUAMI BALIK AWAL DARI KERJA...JOM ANGGUN LAGI BISTARI..WAJAH BARU MAB YG BAKAL MEWARNAI PASARAN HERBA PERANCANG FAMILI YG PERTAMA D DUNIA UTK WANITA YG INGIN KEKAL ANGGUN DAN BISTARI....JOM LIKE BIAR D BOOM MAB KPD WANITA YG MEMERLUKAN KHASIAT MUSTAJAB DR MAB......mengiurkan dalaman dan luaran wanita...sssst si dia tak melencong ke lain,ingat rmh sajerrr...PEWIIIIT
Wajah MAB yg bakal mewarnai pasaran MALAYSIA.

UTK MAKLUMAN HARGA BARU INI SELARAS DGN KENAIKAN BERIKUT:
1) KENAIKAN UTAMA SBBKN HARGA SUMBER BAHAN MENTAH MAB TLH MENINGKAT.
2) REBRANDING LOGO MAB YG BARU TLH BERJAYA MNDPT KELULUSAN DAFTAR HAK CAP DAGANGAN M'SIA DI BWH PERLINDUNGAN PERBADANAN HARTA INTELEK MSIA & KPDN MSIA
3) KELULUSAN UJIAN PRODUK MAB KE ATS STEROID DAN MERKURI YG DIBUAT DI LAB TEMPATAN DAN DR U.S.A. TLH DISAHKAN SELAMAT DR BHN KIMIA SELAMAT UTK DIMKN 100% SAH HERBA ASLI TANPA PENGAWET DAN BHN KIMIA.
4) SETIAP BTL AKAN DIBEKALKAN LABEL DAN PAMPLET YG SELARAS DAN STANDARD.
5) PERUBAHAN KPD BTL BARU YG LEBIH KEDAP/'SEAL' UTK MENJAMIN KUALITI MAB.

Utk itu, bermula 1st June 2013:harga terkini MAB buat semua cust tegar MAB:-
1-9btl=RM18
10-19btl=RM17
20-49btl=RM16
50-99btl=RM15 dan
100-299 btl =RM14.....JOM MENCUBA DAN BERNIAGA MAB....i.allah kaya dan berjaya..

Sunday, July 10, 2011

Soalan - soalan Lazim Ttg MAB..

Bilakah waktu terbaik untuk mula makan MAB?

Untuk mula mkn MAB seeloknye start hari ke 3/4 period. Maknanya semasa period hari yg ke 3/4. Ini bertujuan agar mudah MAB nk adjust waktu period kite. Katalah period dah hari ke 4 kemudian bile makan MAB 21bji 21hari, jadi hari terakhir makan dah masuk hari ke 25 period dan tiba masa untuk cycle period yang baru.. tidaklah nnt kelam kabut, kalu x ikut hari ke3/4 ni nnt bile mula makan saja MAB dah period balik.

TETAPI untuk mereka yg kitaran periodnye x normal, x dtg langsung, 2 3 bulan sekali baru datang, anda perlu mula mkan MAB bila2 masa bila dapat MAB bole terus makan, x perlu tgu period.. utk kes ini, MAB ambil masa utk adjust period bg normal semula dan adalah pd kebiasaan mrk yg bermasalah period x teratur atau ada ambil injection/pil perancang period akn sedikit kelam kabut pd permulaan mkn MAB. Ada kes hingga sebulan 2kali period, ada yg period berterusan on n off 2 bulan, ada juga yg x period lgsg sampai 2 ke 3 bln.. ianya normal, nnt bile dah serasi dgn MAB insyaallah masalah ini dpt diatasi.
Cara mkn ini terpakai utk semua samada blum berkahwin, yg ingin merancang atau sbg ikhtiar utk mengandung..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB hingga habis sebtl baru rest.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.
Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.
Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.
MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.
Ramai cust sy yg mendapat bonus ini.. ada atrnya yg turun 2kg, 7kg malah 15kg pun ada dgn mengamalkan MAB..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”

Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah)

Salam,
Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan

p/s: saya ada pengalaman, seluar jeans yg hampir setahun lebih tak dapat pakai..lepas makan MAB 4-5 botol, akhirnya dah boleh pakai sampai skrg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kelulusan KKM??

Ada yang bertanya, kenapa MAB ni xde kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)?


MAB adalah buatan orang kampung (homemade). Untuk mendapatkan kelulusan KKM, perlu ada kilang bertaraf GMP yg menelan kos ratusan ribu rm dan sebagainya yg mana prosesnya amatlah rumit sekali. Antara sebab lain, owner bimbang ramuan asli maajun ni akan jatuh ke tangan orang lain. Kalau ada kelulusan KKM, harga MAB juga akan naik berkali ganda. Tidak perlu bimbang dan ragu-ragu akan produk ini kerana produk ini sudah ada sejak 35 tahun lepas, yang makin lama makin ramai peminat setianya. Tiada campuran bahan kimia dan selamat kerana ia adalah ramuan orang-orang tua nenek moyang zaman dahulu untuk merancang keluarga sebab dulu tiada lagi kaedah moden seperti yang boleh didapati sekarang.


Dengan ini kami mengambil pendekatan utk jual secara online dan melalui dealer2 yg sah sahaja. Buat masa ini owner belum terbukak hati utk apply KKM ats sbb2 di atas, dan apa yg pihak kami buat adalah berhubung terus dgn pihak KKM utk memastikan keyakinan pengguna dan mendaftar cap dagang yg telahpun didaftarkan tahun lepas utk memonopoli nama MAB.. Jadi pastikan anda mendapatkan yg original di mana sticker kite hanya satu yg dikeluarkan oleh pihak pembekal... yg ada logo TM di ats nama MAB. Selain dari adalah bukan dari syarikat kami.


MADU HABATUSSAUDA IRAN

KANDUNGAN :-


1) HABBATUS SAUDA / JINTAN HITAM

2) MADU IRAN

KHASIAT:

1) MELANCARKAN PERJALANAN DARAH

2) MENGUATKAN MINDA

3) MENGUATKAN BADAN / ANTIBODI

4) MENGELAK SERANGAN PENYAKIT

5) MENGAWAL LEMAK/KOLESTROL DALAM DARAH

6) MENGAWAL BERAT BADAN

7) MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN

8) MEMUDAHKAN PENGHADAMAN DALAM USUS/ LAWAS AIR BESAR / MENGATASI SEMBELIT



Firman Allah - Surah An Nahl (Lebah) Ayat 69; Dari perut lebah itu keluar minuman (MADU) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat penawar yang menyembuhkan bagi manusia. Hadis Bukhari/Muslim; Tetaplah dengan habbah barakat ini kerana sesungguhnya ia mengandungi ubat semua penyakit kecuali mati.



ATURAN MAKAN:

1) MAKAN 1 SUDU KECIL SEKALI SEHARI

2) MAKAN SETIAP PAGI SEBELUM MAKAN SESUAI UNTUK KEGUNAAN LELAKI DAN PEREMPUAN.



ADALAH DISYORKAN BAGI ISTERI YANG MENGAMBIL MAB, PARA SUAMI DIGALAKKAN MENGAMBIL HABBATUS SAUDA.





Mari berkongsi khasiat Habbatus Sauda & Madu...
BAGAIMANA HABBATUS SAUDA’ BERPERANAN

Kebanyakan masalah kesihatan manusia ketika ini adalah berpunca dari masalah yang sama, samada infeksi oleh mikro-organisma seperti bacteria, virus, parasit dan kulat. Jika menggunakan pengubatan secara klinikal (ubatan allopatik), setiap kesan atau petanda penyakit akan di rawat secara berasingan, dan selalunya menggunakan ubatan yang di furmulasi secara kimia yang mengandungi alkohol dan beberapa kandungan bahan berbahaya.

Sementara habbatus sauda’ berkesan merawat tubuh secara keseluruhan dan bertindak ke atas punca sebenar penyakit. Habbatus sauda’ menyelaraskan kembali sistem pertahanan tubuh samada tatkala ia terlalu lemah atau ketika keadaannya terlalu kuat. Ia sangat cemerlang dalam merawat penyakit yang berkaitan dengan masalah hormon dan alahan yang kronik. Secara am, kegunaan serta manafaatnya terlalu banyak. Ia membantu sistem metabolisma, memperbaiki sistem pencernaan, menurunkan paras kandungan gula dalam tubuh. Ia akan membantu menyahkan segala cacing dan parasit dari dalam saluran usus. Ia berguna dalam melegakan sakit kerongkong , batuk, asthma, selsema, mengatasi keradangan, memperbaiki dan melancarkan peredaran darah, menambah pengaliran susu badan, membekalkan tenaga segera, menambah jumlah bilangan sperma, menstabilkan sistem tunjang, mengalakkan pertumbuhan rambut sekaligus menghalang keguguran rambut, mengatasi kulit berkedut, menambah ‘tone’ badan, disentri kronik, diabetes mellitus, dan banyak lagi.

Beberapa manfaat jintan hitam atau habbatus sauda berdasarkan penelitian para ahli kedoktoran :
• Menguatkan sistem kekebalan tubuh
• Meningkatkan daya ingat dan konsentrasi
• Meningkatkan bioaktivitas hormon
• Menetralkan racun dalam tubuh,
• Mengatasi gangguan tidur dan stress,
• Anti histamin/anti alergi
• Memperbaiki saluran pencernaan dan sebagai anti bakteri
• Melancarkan air susu ibu
• Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan balita
• Anti tumor
• Nutrisi bagi manusia
• Anti Oksidan
• Anti infektif dan broncodialating


Khasiat Madu:
• Aktif menjalankan fungsinya memulihkan tenaga dengan segera
• Menghentikan batuk dengan cepat
• Membersihkan, membuang segala kotoran dalam darah.
• Mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan, kemurungan.
• Menghentikan kesakitan sendi
• Baik untuk sistem pernafasan
• Badan dapat menyerap madu dengan mudah tanpa memprosesnya terlebih dahulu
• Membunuh kuman dan virus didalam darah
• Membaikpulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki serta menambah keharmonian rumahtangga.
• Menghilangkan gatal-gatal pada kulit dan parut luka dengan segera
• Meningkatkan prestasi mental
• Mencantik, menghalus, melembap dan mengawal keanjalan kulit.


Keistimewaan:
Madu dapat disingkatkan dalam kata-kata Ibnu Sina “Madu itu menguatkan roh (kerohanian), madu itu menambahkan kerajinan (dan semangat), madu menggerak (membuka) selera makan, madu memelihara kemudaan, madu menolong melancarkan percakapan. Pada madu terdapat ciri-ciri makanan, ubat, ibadah, sunnah, taubat sesudah mengenali nikmat Allah yang besar ini dan pendekatan diri kepada Allah.”

SEBOTOL HANYA : RM25 (250 gram - tahan 2 bulan utk seorg makan : 1sudu teh setiap pagi).


Thursday, March 3, 2011

MAAJUN ANGGUN BISTARI..


MAAJUN ANGGUN BISTARI
(Plus Family planing)


Produk amalan tradisi keluarga sejak 35 tahun untuk dikongsi kepada puan-puan khas untuk yang telah berkahwin.

Jika puan-puan berhajat untuk merancang keluarga dengan cara tradisional, bolehlah mencuba dengan Maajun Anggun Bistari ini dimana kejayaannya adalah 100% dengan syarat mengikut disiplin makan yang betul.

Telah diamalkan sebagai tradisi keluarga sejak 35 tahun dulu. Dahulu ianya dijual hanya dari rumah ke rumah sahaja. Tidak dijual dimana-mana kedai ubat atau farmasi.

Bagi yang kurang selesa family planning dengan kaedah moden adalah dipelawa untuk mencuba kaedah tradisi ini dan setelah mendapat kejayaan & keyakinan boleh membuat perbandingan dengan kaedah moden.

Khasiat Maajun ini adalah spt di bawah mengikut keutamaan:

1. Family planning/menjarak kehamilan/merancang keluarga.
2. Merawat keputihan yg teruk.
3. Menjaga peranakan - menyempitkan faraj wanita.
4. Membuang darah kotor/toksin melalui period.
5. Menstabil hormon kewanitaan dlm badan-mencantikan kulit.
6. Menormal & teraturkan period setiap bulan.
7. Mencantik & menegangkan payu dara.
8. Melancarkan perjalanan darah.
9. Melawaskan pembuangan air besar - menjaga usus.
10. Menambah tenaga sepanjang hari.
11. Mengawal kolestrol dalam darah.
12. Menurun & mengawal berat badan.
13. Awet muda.

ATURAN MAKAN

1. Bagi yang lepas pantang, mula makan pada hari ke 44 lepas bersalin, sekiranya masih ada baki jamu2 selepas bersalin yg belum dihabiskan seeloknye habiskan dulu, kemudian barulah mula makan MAB. Ini krn sepanjang tempoh pengambilan MAB, tidak digalakkan campur/makan bersama jamu2 lain atau apa2 produk herba krn dikhuatiri mengganggu t/balas MAB atau period menjadi lebih tidak menentu.

2. Bagi yang merancang sendiri atau utk mereka yang kitaran haidnye biasa/normal, boleh mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period, walaubagaimanapun sekiranye terlepas tempoh ini kalau kurang dari seminggu period, bole juge nak terus mula makan, jika tidak anda perlu tunggu kitaran haid yang seterusnye bg memastikan tidak mengandung dan spy kitaran haid lebih teratur.

3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period. MAB juga boleh makan bersama pil atau apa2 vitamin yg lain asalkan tiada kandungan herba.

4. Bagi yang merancang mengguna IUD , kaedahnya mengganti dengan MAB adalah seperti berikut;
i) Kes yang yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan.
ii) Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4, atau 5 period.Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan samada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja.

5. Bagi yang merancang mengguna injection, kaedah mengganti dengan MAB adalah seperti berikut;
i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada period hari ke 3,4, atau 5.
ii) Bagi yang tidak period dapat mab dan terus mula makan.
Selepas expired injection boleh putuskan terus sambung injection atau MAB sahaja.

6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari samada pagi/malam waktu jam yg sama setiap hari selama 21 hari, tidak perlu berhenti makan sekiranya datang period awal. Selepas habis 21biji, rehat selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. katakan last makan hari ahad so next ahad samb. semula btl ke 2 dan btl seterusnya. contoh:

Cara nak sambung botol seterusnya utk mudah faham spt dibawah;
stop ahad smbg ahad,
stop isnin smbg isnin,
stop selasa smbg selasa
stop rabu smbg rabu
stop khamis smbg khamis
stop jumaat smbg jumaat
stop sabtu smbg sabtu
stop ahad smbg ahad

7. Kes lupa makan;
Samada anda makan waktu pagi ataupun malam, sekiranye terlupa makan hendaklah terus makan sebaik anda ingat 'MAB belum makan lagi'.. jika terlupa juga sehingga waktu yg sepatutnya makan, katalah malam jam 9mlm, makanler terus 2biji. Tidak digalakkan mkn 2biji sekali takut panas, jadi bykkn minum air suam.

Peringatan:
8. Untuk yang merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam, oleh itu amatlah penting untuk disiplin pengambilan makan pada waktu/jam yg sama setiap kali makan (plus/minus 2jam jika lupa sgt). Bagi kes yang lupa makan perlulah berhati-hati supaya tempoh pengambilan tidak melebihi 24 jam.

9. Jika sedang makan MAB didatangi period tidak perlu berhenti terus sambung makan sehingga habis 21biji dan baru berhenti 7 hari sebelum sambung semula btl ke 2 dan btl seterusnya.
Jika anda mematuhi aturan makan maajun MAB insyaallah MAB dapat membantu sebagai kaedah family planning anda.
10. Bagi yang ingin makan MAB sbg ikhtiar utk hamil, cara makan dan aturannya sama sahaja, cuma bezanye ialah jangkamasa/tempoh pengambilan shj. Maknanye bg kes mahu hamil, anda hanya perlu makan 2 hingga 4 atau 6 botol bagi tujuan merawat dan menyuburkan kembali rahim puan. Bergantung pada t/balas badan masing2, ada yg cepat ada yg lambat.. rata2 testimoni slps 2 dan 4 btl alhamdulillah mengandung.

TINDAKBALAS AWAL/SIMPTOM
1.Sakit pinggang untuk melancarkan saluran darah;
2.Tempoh/kuantiti haid yang tidak menentu; atau
3.Darah haid berwarna hitam bagi mereka yang menggunakan implant sebelum ini;

Ini adalah antara tindakbalas awal/simptom akibat menggunakan Maajun Anggun Bistari dan tempohnya berbeza setiap individu biasanya di antara 1-6 bulan.
Walau apapun adalah dinasihatkan terus mengamalkan makan Maajun Anggun Bistari untuk lebih mujarab supaya kembali normal kesihatan badan anda. Sekiranya ada masalah hubungi kami atau email untuk keterangan lebih lanjut. Kami sedia membantu anda "menjadi wanita sejati".

Ada response dari seorg cutomer saya ni.. sungguh gembira dia masalahnya telah dpt diatasi.. dan minta saya kongsikan bersama pengguna2 yg lain...
"dia dah 7 thn berkahwin masih belum mempunyai zuriat disbbkan masalah haid yg x menentu... period dia bole dikatakan teramat kerap.. hingga terpaksa makan pil perancang hormon dr doktor..krn menurut doktor salur darahnya ada kaitan dgn tahap kestabilan hormon...terpaksa bergantung pada pil perancang utk menghentikan pendarahan…. sehingga lah dia mencuba MAB... katanya baru makan sebiji, serta merta darahnya berhenti. dan dia amat gembira dan berpuas hati dgn hasil MAB....gembira sgt syukur krn bertemu MAB... " – MAB byk membantu dan merawat - Sara, JB.

Hasil carian saya ttg khasiat MAB khusus utk dikongsi bersama…
Khasiat2 MAB dlm merawat masalah dalaman wanita:

1. Kacip Fatimah
- Dapat mengembalikan kecergasan selepas bersalin.
- Dapat membantu mengecutkan rahim dan melangsingkan badan.
- Dapat merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarkan perjalanan dan kitaran haid wanita.
- Dapat mengurangkan sakit senggugut ketika haid
- Juga boleh digunakan untuk mengubat penyakit buasir

2. Serapat
- Meningkatkan hormon estrogen
- Mengetatkan dan menguatkan otot-otot faraj (Kemutan)
- Mempertingkatkan daya alat kelamin dan tenaga batin
- Memperkemaskan saluran peranakan
- Membina rahim dan membersihkan rahim (selepas bersalin dan haid)
- Memperbetulkan perjalanan haid
- Melegakan senggugut dan medu
- Meningkatkan kesihatan dan ketahanan badan serta awet muda
- Mencantikkan Payudara dari dalaman tubuh

3. Senduduk
- Mempunyai nilai perubatan yang tinggi
- Untuk mengubati penyakit keputihan yang biasa dialami oleh wanita
- Mempunyai khasiat mengubati batuk yang lama

4. Inai
- Merawat luka, samada luka luaran atau luka dalaman (terutamanya selepas melahirkan anak atau selepas pembedahan) - untuk menghentikan pendarahan.
- Untuk luka bersalin dan pembedahan - dikatakan dapat mempercepatkan proses penyembuhan
- Untuk mengembalikan seri muka yang agak pucat selepas bersalin

5. Habatussauda
- Menguatkan sistem kekebalan tubuh
- Meningkatkan daya ingatan dan konsentrasi
- Meningkatkan bioaktivitas hormon
- Menetralkan racun dalam tubuh,
- Mengatasi gangguan tidur dan stress,
- Anti histamin/anti alergi
- Memperbaiki saluran pencernaan dan sebagai anti bakteri
- Melancarkan air susu ibu
- Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan balita
- Anti tumor
- Nutrisi bagi manusia
- Anti Oksidan
- Anti infektif dan broncodialating

6. Manjakani
- Menjadi penawar pada penyakit keputihan yang biasa dialami ramai wanita
- Dapat mengeratkan hubungan suami isteri dengan cara bertindak sebagai astrigen dapat membina dan membaiki tisu-tisu yang rosak terutamanya selepas melahirkan anak.
- Dapat mengurangkan lelehan mukus
- Membantu menstabilkan hormon
- Melancarkan darah dan memberi tenaga
- Begitu mujarab untuk merawat luka dalaman (selepas bersalin) dan juga untuk luka luaran
- Asid galik yang terdapat didalamnya juga boleh digunakan untuk merawat kencing manis dan asma.
- Antioksidannya juga dapat mencegah kanser payudara dan kanser rahim.
- Ia juga dapat mebantu melawaskan pembuangan air besar kerana mengandungi kandungan serat yang tinggi.
- Dapat menghilangkan jerawat
- Amalan setiap hari dapat mengempiskan perut

7. Madu
- Aktif menjalankan fungsinya memulihkan tenaga dengan segera
- Menghentikan batuk dengan cepat
- Membersihkan, membuang segala kotoran dalam darah.
- Mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan, kemurungan.
- Menghentikan kesakitan sendi
- Baik untuk sistem pernafasan
- Badan dapat menyerap madu dengan mudah tanpa memprosesnya terlebih dahulu
- Membunuh kuman dan virus didalam darah
- Membaikpulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki serta menambah keharmonian rumahtangga.
- Menghilangkan gatal-gatal pada kulit dan parut luka dengan segera
- Meningkatkan prestasi mental
- Mencantik, menghalus, melembap dan mengawal keanjalan kulit.

Sumber : http://melur.com/myherba.asp
All right reserved Copyright© 2009 by su.anggunbistari.

Tuesday, March 1, 2011

Senarai Sub-dealer MAB Terkini :update JULAI 2013

KEPADA DEALER2 DAN SUB-DEALER..MAB MENGALU2KAN KEHADIRAN ANDA SBG RAKAN MAB TERKINI.. :) 
Bagi yang ingin mendapatkan MAB ini, kiranya anda berada berhampiran kawasan liputan saya, bolehlah terus mendapatkannya in-person dengan saya ye..tapi jgn risau bg yg diluar kawasan liputan pun anda masih boleh dapatkannya dengan cara pos. Berikut bagi sesiapa yang ingin dptkn by hand yg hampir dgn sub-dealer2: 
Dapatkan MAB anda di kawasan:-  

Kuala Lumpur:  
1) Bangsar sekitar UOA2 & Dataran Maybank -Pn. Syuhada: 012-3292356   
2) Bkt Antarabangsa, Gombak, Wangsa Maju, Danau Kota KL - Pn Sazlita 012-9421798 (ada juge stok Madu Habatussauda) 
3) Bukit Aman, Pantai Dalam - Pn Eena 012-9169513 (ada juge stok Madu Habatussauda) 
4) RTM Angkasapuri - Mida 012-9570165  
5) Universiti Malaya UM, PPUM, Damansara Damai, Sg. Buloh, Sg. Penchala, Sri Damansara, Mutiara Damansara, TTDI - Pn Balqis 019-3008681 (ada juge stok Madu Habatussauda) 
6) Kota Damansara - Pn Zura 012-2634623  
7) Cheras - Pn Farah 016-6010019 
8) Cheras, Desa Baiduri, Bangsar UOA, Dataran Maybank - Pn Nini 012-6973142 
9) Dataran Maybank Bangsar - Pn Wati 019-2865049 
10) Bukit Beruntung, Bkt Sentosa, Serendah, Rawang - Pn Nadia 019-3081489 
11) Plaza Pantai, Kerinchi - Pn Zai 019-6430583
12) Sri Gombak - Pn Hani 017-6202060 
14) Cheras Utama, Desa Baiduri, Hussein Onn, Cheras Perdana, Bkt Anggerik, Bkt Cheras, Cheras Mas, Tmn Minang, Hulu Langat-Tmn Sri Nanding - Pn Eza 016-3237545
15) Jln San Peng KL - Pn Nurhana 014-6558500
16) RHB Centre Jln Tun Razak KL - Pn Zulyana 013-3873873
17) Bkt.Indah, Rasmi Jaya Ampang: Zaikiah 012-3990273
18) Desa Tasik, Bdr.Tasik Selatan, Sg.Besi, Bkt.Jalil: Pn Faziatun 012-2426379
19) KLCC-Etiqa Twins & Tmn Seri Sentosa Klang Lama: Pn Zila 019-2638912
20) Perpustakaan Negara, Ambank Jln Rj.Chulan, Tmn Amansiara, Pekan Rawang -Wani 0192340303
21) Bangsar, Midvalley, PJ Old Town : Pn Fiza 012-7301916

PJ & Lembah Klang:  
1) Kg. Lindungan, Bandar Sunway & MBPJ - Pn. Aziah 03-78766275
2) Kg Dato Harun Pj - Pn Sazlita 012-9421798
3) Taman Medan - Pn Leha 013-6331585
4) Bandar Klang, Bukit Raja, Andalas & Port Klang - Pn Mahiran 019-2415121
5) Shah Alam & Banting - Pn Rohayu 016-2060608
6) Banting, Kapar Klang - Cik Ain 012-2657963
7) Tmn Seri Ijok, Bandar Ijok, Kota Puteri, Batu Arang, Btg.Berjuntai (Bestari Jaya), Kuala S'ngor - Pn. Julaiha 019-265 3237
8) Jln Kebun, Klang, Kg. Jawa - Pn Siti 016-2577269
9) Cyberjaya & Putrajaya - Pn Aida 012-3057434
10) Kemuning Utama, Giant Kemuning, Bdr Kinrara, Puchong - Pn Nida 019-2201635
11) Rawang, Batang Kali, Rasa, Kuala Kubu Baru - Pn Marina 017-2364062
12) Putrajaya Parcel A - Pn Eina 019-6659913
13) Paya Jaras, Saujana Utama, Sg.Buloh- Pn Rohaida 012-2226489
14) Pinggiran USJ, Batu3 Shah Alam, Tmn Subang Emas -Pn Siti 010-2255281
15) Denai Alam, Bukit Subang, Bukit Jelutong - Pn Iffah 016-4144735
16) Putra Heights - Pn Zila 019-2226916
17) Bandar Baru Sungai Buloh - Pn Noraini 013-3335499
18) Bandar Tasik Putri Rawang - Pn Niza 012-6145328
19) Datuk Panglima Grg, Sijangkang, PERWIRA - Pn Juliana 017-3663678
20) Alam Jaya, Puncak Perdana, Puncak Alam, Meru / Kapar Klang, Setia Alam - Pn Suri 012-2690033
21) Shah Alam Seksyen 18, seksyen 26 dan sekitarnya - Pn. Nana 0122648469
22) Taman Sri Muda dan sekitarnya - Pn. Za 0137209051
23) Bukit Rimau dan sekitarnya - Pn. Nora 0193685669
24) Saujana Utama, Bdr Tasik Puteri - Pn Suri 012-2690033
25) Kemuning Utama, Giant Kemuning, Bandar Kinrara, Puchong - Pn Nida 019-2201635
26) Paya Jaras, Sg. Buloh - Pn Sabariah 017-3748496
27) Meru, Kapar - Pn Suzanah 012-9278573
28) USJ, Subang Jaya - Pn Norazlina 019-4758708
29) Kg. Nakhoda, Kg. Sg.Tua, Bt.Caves dan Selayang - Pn. Nabila 016-2052435
30) Kg.Sri Aman, Puchong Indah - Pn Zulyana 013-3873873
31) Saujana Utama 1, Paya Jaras, Sg.Buloh - Pn Sarimah 012-3005710
32) Tasik Biru, Kundang, Kuang, Bkt.Rahman Putra, Bdr Sri Damansara - Pn Saadiah 019-5132363
33) Kuala Selangor, Meru, Sekinchan, Sg.Besar, Sabak Bernam - Pn Noraniza 016-2883472
34) Shah Alam Sek.7, Kg.Kenangan Puchong: Feza 012-9079447
35) Sg Buloh Country Resort, Saujana Utama, Damansara Utama, Alam Budiman - Pn Kaslizaaini 018-2323453/019-2000683
36) Serdang, seri kembangan - PN ARBAIAH 012-9049609
37) Pelangi Damansara, Sunway Damansara, Bandar Utama, Kota Damansara dan Damansara Perdana -Pn Mas 013-3959462
38) Sri Damansara, Damansara Utama, Kepong, Desa Aman Puri, Sg Penchala &Taman Tun Dr Ismail - Pn Fatimah: 013-2035086
38) Bandar Saujana Putra, Puchong & Shah Alam - Pn. Suhana: 012-2964994
39) Btg.Berjuntai, UNISEL, Puncak Alam - Pn.Alin 017-6112598
40) Kuala Selangor, Sekinchan, Sabak Bernam - Pn Aniza 016-2883472
41) Kota Kemuning - Pn Ida 011-29081984
42) Pdg. Jawa, Pasaraya Segi(Tlk Panglima Grg), Sek.17 Shah Alam - Pn Yati 013-6977800
43) Tjg. Karang, Sungai Besar - Pn Ct 017-6155983
44) Puncak Kinrara - Pn Zaleha 019-3764860
45) sg. buloh, serdang, seri kembangan, kepong, selayang seri kembangan - Pn Siti Muzalifah
012-3979803

BANGI / KAJANG / NILAI:  
1) Bandar Seri Putra / Bangi Lama -Pn Syuhada 012-3292356
2) Bandar Bukit Mahkota Bangi, Nilai 3 - Pn Aida 012-3057434
3) Tmn Impian Putra Bangi - Pn Bushra 013-5303039 (ada juge stok Madu Habatussauda)
4) Bandar Tasik Kesuma, Pekan Kajang - Pn Nadia 016-3409451
5) Sg. Tangkas Bangi - Pn Siti 010-7967313
6) Tmn Sepakat Indah Kajang, Seksyen 7/8 Bangi, Bangsar UOA, Dataran Maybank - Pn Fauziah 012-7640760 (ada juge stok Madu Habatussauda)
7) Bandar Rinching Sek.5, Tesco Semenyih - Pn Azilah 013-6029600
8) UPM Serdang - Pn Asfa 013-6059166
9) Salak Tinggi, Kota Warisan, Sepang, Bagan Lalang, Sg Pelek, Tg. Sepat & Nilai, Bangsar UOA, Dataran Maybank Bangsar - Pn Hasnah 013-2043352
10) Banting - Pn Rohayu 016-2060608
11) Bdr Baru Salak Tinggi, KLIA, LCCT, Bdr Sri Ehsan, Bkt Changgang, Dengkil, Jenderam, Kota Warisan, Bdr Enstek - Pn. Bashah 013-2495877
12) Kuala Selangor, Meru, Sekinchan, Sg.Besar, Sabak Bernam - Pn Noraniza 016-2883472
13) Tmn Langat Murni, KLIA, Nilai - Pn Anis 017-2976070
14) Semenyih & Bdr Baru Bangi - Pn Aida (Butik SPA Aida VOC) 010-2216559
15) Tmn.Pelangi Semenyih - Pn Marzuin 012-2226692
16) Tmn Sekamat Kajang - Pn Noriah 017-6217101

N.SEMBILAN:  
1) Seremban & Senawang - Pn Hazizah 013-6677848
2) Seremban Plaza & Jelebu - Pn Azza 019-3453324 (ada juge stok Madu Habatussauda)
3) Nilai Perdana - Pn Noraini 013-3845212
4) Nilai, Senawang - Pn Zanarita 019-3863341 (ada juge stok Madu Habatussauda)
5) Putra Nilai-IR, Tmn Semarak, Desa Indah, Jasmine, Cempaka - Pn Aishah 019-2681808

MELAKA:  
1) Bandar Melaka- Pn Diana 014-7241254
2) Bt Berendam , Ayer Keroh - Pn Abby 017-6845390
3) Peringgit Jaya - Pn Anom 017-3088574
4) Jasin - Pn Azlinda 012-7435208
5) Bukit baru, hospital besar melaka - pn.iza 0192468600
6) Bukit katil, ayer keroh - Pn.aisyah 0173765851

JOHOR:
1) Skudai , Kangkar Pulai - Pn Alifah 017-7777930 (ada juge stok Madu Habatussauda & MBU)
2) Johor Jaya - Pn Ratina 017-7189327
3) Kulai Jaya - Pn Norlie - 012-7160854
4) Taman Dahlia Pasir Gudang - Pn Lieza 019-9040008
5) Pontian & JB - Pn Hafiza 012-7904143
6) Senai - Pn Herny Yusnita 016-7003905
7) JB Permas Jaya, Larkin - Pn Azlina 019-6668453
8) Ulu Tiram - Pn Anisah 013-7644818 / 017-7514987
9) Tangkak - Pn Azlinda 012-7435208 (ada juge stok Madu Habatussauda & MBU)
10) Ayer Hitam, parit raja, batubpahat - Pn Hafizah 017-7071360
11) Pasir Gudang - Pn Zarinah 017-7252044
12) Tmn Scientex, Kota Masai, Bt.Pahat: Ida 013-7726564
13) Tmn Bkt Dahlia, Pasir Gudang - Pn Lieza 019-9040008
14) Gelang Patah, tmn nusantara, Ulu Pulai, Nusa Perintis - Pn Syahfidaz@Asya 016-7066717 / 013-7797976
15) Kulai Jaya - Pn SUHAILA 019-7124345
16) Skudai, UTM - Azlin 019-7769000
17) Senai, Saleng, Kulai Selatan, Kulai Utara - Pn Mira 012-7595796
18) Skudai, Bukit Indah, Nusajaya - Pn Eqlima 012-6863214

KEDAH/PERLIS:  
1) Kulim, Sg Petani, Penang - Niza 012-3459935
2) Kulim - Pn Shila 012-4812596
3) Kangar & Arau - Pn Suzana 013-4203710
4) Sik, Sg Petani, Alor Setar - Pn Noraini 019-5293157
5) Sg Petani - Pn Halimatun 019-4357543 @ 019-4001016
6) Jitra & Alor Setar - Pn Siti Norbaya 017-4672519
7) Tanjung Dawai & Merbok - Siti Balkhis 019-4250680 (ada juge stok MBU)
8) Penang, butterworth, permatang pauh, Uitm - Iza Sazanita 019-4113105
9) Alor Setar - Pn Ainna 019-2716844
10) Kg Teluk Wang, Sg Petani - Pn Siti Nadzirah 017-5013652
11) Pendang, Kedah - Pn. Ct Hajar - 0134298227

PULAU PINANG: 
1) Penang - Niza 012-3459935
2) Penang, Butterworth, Permatang Pauh, UiTM - Iza Sazanita 019-4113105
3) Bayan Lepas, Relau - Pn Sheila 017-4310436
4) Bkt.Mertajam, Bdr.Perda - Pn Wati 019-4748612
5) Bayan Lepas - Pn Ziela - 0164352971
6) USM - Halimatun 019-4357543
7) Bayan Lepas, Teluk Kumbar - Pn Nurul Wani 012-4643171
8) Balik Pulau - Pn Zarina 010-5245254

PERAK: 
1) Seri Iskandar, Bota - Pn Faizah 017-5633402
2) Ipoh: Kg.Pengkalan Pegoh (berdekatan Aoen Jusco/Tesco baru) - Pn Narimah 013-5301330
3) Simpang Pulai, Gopeng - Wan Nurul faizah Zahudie 012-9713791
4) Parit Buntar- Zaini 019-4882553
5) Seri Manjung - Pn Asyikin 012-9878578
6) Taiping, Parit Buntar - Pn Faridah 012-4714938
7) Tambun, Ipoh - Pn Fauziah 014-3070026
8) Manong, Manjung - Pn Suzilawati 013-5917588
9) Bercham Ipoh, Kuala Kangsar - Pn Zuraidah 013-4490991
10) Ipoh, Bandar Baru Putera Bercham, Tg Rambutan, Ulu Kinta - Pn NORASHIKIN 017-4343065
11) Tanjung Malim,slim river - PN ARBAIAH 012-9049609
12) Seberang Perak & sekitar Teluk Intan - Pn Nadia - 0125677318
13) Kg.Tualang, Malim Nawar, Kampar - Pn Zarina 013-5219628
14) Lumut - Pn Azmani 011-29539628
15) Taiping, Manjung - Pn Halimah 013-3872053
16) Chemor - Pn Maheran 017-4819040

TERENGGANU:  
1) Kuala Terengganu & Gong Badak - Pn Liza 019-9854145 (ada juge stok Madu Habatussauda)
2) Kg. Tok Jiring, K.T - Pn Suriza 013-9874392
3) Kemaman - Pn Siti rohaniah 019-4448906
4) Besut - Pn Ros 013-4078676
5) Padang Nenas - Pn Ayu 017-9378272
6) Dungun area SURA -Pn Yati 012-5239335
7) Kijal, paka - Nurul Ain 012-9578804
8) k.trg & felda belara - Pn. suraya 019-9169117
9) Kg. Pinang Merah - Aina 013-5117124
10) Sungai Tong - Pn Nik 013-9704817
11) Wakaf Tengah - Pn Su 019-9904514
12) Binjai, Kemaman - Rohaida 014-5310285
13) Manir - Kak Lah 014-8374178
14) Kuala Terengganu, Wisma Negeri, Marang - Pn Karimah 019-9802784
15) Padang Jambu, Dungun - Pn HASLINDA 0111-9968993
16) Bandar Dungun - Pn AYU 019-953 5709
17) SURA TENGAH, DUNGUN - Pn ASLIZA 019-617 1408

KELANTAN: 
1) Kota Bharu, Padang Bonggor - Pn Ayu 017-9378272
2) Chiku, Gua Musang - Pn Zabariah 013-9358197
3) Wakaf Bharu, Tumpat - Pn Na 019-9173500 / 013-93359425
4) Kota Bharu - Kak Jah 012-9841565 
5) Rantau Panjang - Pn Norsyanizan 014-8285245
6) Machang - Pn Zuraini 013-9170406
7) Wakaf Baru - Pn Norhashimah 013-3196402

PAHANG:  
1) Kuantan/Inderapura/Indera Sempurna -  Pn Hazwani 019-9012037 (Madu Habatussauda)
2) Bandar Kuantan, Balok, Beserah, Sg Karang & Semambu -Pn Zalleha 019-9697571 (ada juge stok Madu Habatussauda & MBU)
2) Balok - Pn Rohaya 013-9016167
3) Tanjung Api - Pn Za 013-9204411
4) Balok Perdana - Pn Nani 014-5378875
5) Batu 4, Jalan Gambang - Pn  Aida 013-9464737
6) Perniagaan Al-Wahida, Bandar Bera - Pn Hanani 013-9534313
7) Taman Dato Rashid, Kuantan - Pn Ima 011-12152124
8) Semambu - Pn Ayu 013-9687121
9) Inderapura/Kuantan - Pn Gee -  019-9427257
10) Kuala Lipis -Pn Saripah 019-9184248
11) Tmn Jerna Indah, Bera - Pn Azlin 013-9533427
12) Gambang - Pn Dah 013-9077453
13) Taman Sri Semantan, Mentakab dan Temerloh - Pn Bashah 013-2495877 / 018-8719210
14) Permatang Badak - Pn Nurul 019-9485346
15) Pekan - Pn Yanti 013-9849598
16) Kuantan, Temerloh, Maran - Inai sari Butik & Spa 09-4471980/012-9856875
17) Sg Soi, Bdr Kuantan (Mahkamah) - Pn Rohani 019-9355943
18) Batu Hitam - Pn Edira 012-9644900
19) Triang, Kemayan, Bera - Pn. Rosnawati 019-9414777
20) Raub, Keratong - Pn Noraidah 019-9790496
21) Bentong - Pn Siti 012-9370826
22) Muadzam Shah - Pn Nadia 012-9297000
23) Maran - Pn Mariatun 019-9100551 
24) Jerantut, Bdr Pusat Jengka, Mentakab - Pn Norsalawati 019-9156411
25) Kerayong - Pn Norlin 013-9533427
26) Bera, Kerayong, Felda Mayam/ Kumai/ Sebertak/ Rentam/ Tementi - Pn Noorfazliana 014-5111000/ 013-6661000
27) Sg.Koyan, Pdg.Tengku, Kuala Lipis: Umi 017-6819705
28) Kuantan-Kemaman - Feenaz 013-4809069

29)Taman Kg. Padang - Pn Zie 011-29378171

30) Alor akar - Pn syahida 019-2059587

31) Taman Impiana - Asma 012-9029964 / 013-9891907

32) Taman Impiana, Indera Mahkota - Nurul 013-9955861

33) Kuantan - Sya 013-2190853

34) Bdr Damansara Kuantan - Pn Siti 019-2246414

35) Balok, Kuantan - Pn JEE 013-980 5098
36) Jaya Gading, Kuantan - Pn Nurul 019-661 6030
37) Tmn sri Semantan, Mentakab dan Temerloh - Pn Bashah 013-2495877


SARAWAK:  
1) Kuching, Saratok -Pn Cykin 019-8283207
2) Sibu - Pn. Roziah 013-8042475
3) Bintulu - Pn Salmi 019-4591527
4) Limbang - Azzka Beauty Care 019-8989489
5) Kuching, Samarahan - Pn Nadia 016-8792990
6) Kuching - Pn Daisy 012-8055323
7) Bintulu - Pn Radiahtul 013-8450129

SABAH:  
1) Kota Kinabalu- Pn Ida 019-3231313
2) Kota Kinabalu - Pn. Jaclynn 013-8853001
3) Keningau , Tambunan - Pn Salmiah 019-8502467
4) Kota Kinabalu, Menggatal & Labuan - Pn Rasidah 019-5371037
5) Beaufort sabah - Dg Noor Aidah Abd Momin 014-6790775
6) Tamparuli - Pn Laila 016-8376879
7) Keningau - Pn Shima 019-8453950
8) Kota Kinabalu - Pn Mariati 017-8304348
9) Beaufort, Kuala Penyu, Membakut - Lisdah - 010-5300604
10) Kota Kinabalu, Sandakan n Lahad datu - Pn Hendrawati 0165866290

BRUNEI:  
1) Brunei/Muara & Tutong - Pn Azliana +673 8607740
2) Kg.Sengkurong, Brunei Muara - Pn DK Norhajimah +673 8726670
3) Lambak Kanan Berakas / Daerah Temburong - Noranizah Abd. Wahab +673 8125587 Fb : Neeza Adriana
4) Daerah Tutong & Belait - Norami +673 8167282

ATAU boleh saja emel @ su.anggunbistari@gmail.com
untuk keterangan lanjut bole klik http://majunanggunbistari.blogspot.com/

Thursday, December 16, 2010

KHASIAT-KHASIAT ISTIMEWA DARI MAB D'BEST..

1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan/family planning.
2. Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan di liang faraj yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.
3. Mengetatkan kembali liang faraj bagi wanita selepas bersalin.
4. Memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara
5. Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.
6. Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.
7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan jg mengembalikan darah haid yg terhenti selepas penyingkiran toksin atau darah-darah kotor.
8. Membuang/menyahkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan
9. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari
10. Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan
11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.
12. Merawat/memecah ketulan angain bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan
13. Melawaskan pembuangan air besar
14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan
15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (segugut)
16. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.
17. Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi
18. Melambatkan proses menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.
19. Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.
20.Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otos perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.
21.Kelihatan awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan

Selamat Mencuba.....MAB D'BEST.......Dengan MAB, temui keserasian, anggun peribadi teserlah kewanitaan~~

All right reserved Copyright© 2011 by su.anggunbistari.