Wednesday, July 1, 2015

PROMOSI RAMADHAN RAYA 2015

Assalamualaikum,
ATAS PERMINTAAN RAMAI, PROMOSI HARGA KASIH SAYANG KINI KEMBALI... TAWARAN MENARIK SEMPENA RAMADHAN DAN SBG BUAH TANGAN UTK PULANG BERHARI RAYA, PROMOSI KASIH SAYANG TERHAD BERMULA 1 JULAI HINGGA 31 JUALI 2015 SHJ!!

BUTIRAN PROMOSI SPT DI BWH:

PAKEJ A: TRIAL PACK (SALAM PERKENALAN)
- 3 BTL MAB
- RM55 TERMASUK POSLAJU (SABAH/SARAWAK HANYA TAMBAH RM5)
- COD RM50
~khas utk mrk yg belum penah mencuba MAB, ingin tau khasiatnye esp utk kesihatan n family planning.. dr anak dara hinggalah dah menopous pun bole mkn..trial pack ini untuk ANDA.. 3btl utk rasa keserasian dgn MAB.

PAKEJ B:
- 6 BTL MAB
- RM105 TERMASUK POSLAJU (SABAH/SARAWAK HANYA TAMBAH RM5)
- COD RM100

PAKEJ C: VALUE PACK 1 (JIMAT RM15 PLUS PERCUMA SAMPULRAYA KHAS MAB)
- 10 BTL MAB
- RM170 TERMASUK POSLAJU (SABAH/SARAWAK HANYA TAMBAH RM5)
- COD RM165
~ pakej jimat utk anda sementara stok masih ada.. dan promosi masih berlangsung.. utk stok tahan lama, bole simpan dlm peti ais biasa tahan utk setahun lebih..

PAKEJ D: VALUE PACK 2 (JIMAT sehingga RM50 PLUS PERCUMA SAMPULRAYA KHAS MAB)
- 20 BTL MAB
- RM320 TERMASUK POSLAJU (SABAH/SARAWAK HANYA TAMBAH RM5)
- COD RM310
~ pakej jimat utk anda sementara stok masih ada.. dan promosi masih berlangsung.. utk stok tahan lama, bole simpan dlm peti ais biasa tahan utk setahun lebih..
- PLUS:-
Anda dialu2kan utk menjadi sub-dealer kami di rangkaian MAB@su.anggunbistari. (dgn syarat min: mkn sekurang2nya 6btl, phm konsep aturan makan& penglaman dgn MAB, ikhlas mempromosi MAB.. kami akn buat promosi utk anda scr percuma sbg subdealer di rangkaian kami!)
~ pakej jimat dan menjana pendapatan utk anda sementara stok masih ada.. dan promosi masih berlangsung.. utk stok tahan lama, bole simpan dlm peti ais biasa tahan utk setahun lebih..

PAKEJ E: VALUE PACK 3 (JIMAT sehingga RM100 PLUS PERCUMA SAMPULRAYA KHAS MAB)
- 30 BTL MAB
- RM445 TERMASUK POSLAJU (SABAH/SARAWAK HANYA TAMBAH RM5)
- COD RM435



~ pakej jimat utk anda sementara stok masih ada.. dan promosi masih berlangsung.. utk stok tahan lama, bole simpan dlm peti ais biasa tahan utk setahun lebih..

PAKEJ F: MADU HABATUSSAUDA (HS) (JIMAT RM5)
- 2 BTL MADU HS
- RM55 TERMASUK POSLAJU (SABAH/SARAWAK TAMBAH RM10)
~ pakej jimat utk anda sementara stok masih ada.. dan promosi masih berlangsung..Atr khasiat HS :
1) MELANCARKAN PERJALANAN DARAH 2) MENGUATKAN MINDA 3) MENGUATKAN BADAN / ANTIBODI 4) MENGELAK SERANGAN PENYAKIT 5) MENGAWAL LEMAK/KOLESTROL DALAM DARAH 6) MENGAWAL BERAT BADAN 7) MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN 8) MEMUDAHKAN PENGHADAMAN DALAM USUS/ LAWAS AIR BESAR / MENGATASI SEMBELIT

CARA2 ORDER:-
1) Pilih pakej yg anda mahu dan hubungi saya (SMS / WASSAP SHJ JK PD WAKTU PEJ.)
2) Jika pembelian order dgn saya SAHAJA, boleh buat pembayaran terus ke acc:
maybank 114187626069 atau cimb 7601236970 : NURSYUHADA
3) PENTING!!! Maklumkn bukti pembayaran anda dgn cara sms/wassap 019-3563292 or 012-3292356 atau emel sy su.anggunbistari@gmail.com mohon maklumkan :i) pakej pilihan anda, ii)jumlah bayaran di bank mana ii) nama &alamat utk dipos.
4) Tunggu maklumbalas dr saya.. dan pakej anda akan terus dipos ke pintu rumah/opis anda.

BOLEH JUGA ORDER PAKEJ PROMOSI DGN DELER2 BERDEKATAN ANDA!!!
Berikut adalah dealer2 yg anda bole juga order utk kesemua pakej promosi di atas:-

-DSN1 (Kuala Lumpur): hotspot area Gombak, Bkt Antarabangsa, Wangsa Maju, Danau Kota, seluruh KL, Jln Klang Lama dan sekitarnya. -Pn SAZLITA 012-9421798

-DSN2 (KL, lembah Klang): hotspot area Bkt Aman, Pantai Dalam, Jln TAR, Dayabumi, Angkasapuri, Klang) -Pn Eena 010-2823489

-DSN3 (Damansara & lembah Klang): hotspot area UM, PPUM, DAmansara DAmai, Sg.Buloh, Sg.Penchala, Sri DAmansara, Mutiara/Kota Damansara, TTDI, Selayang ; Bt Caves) -Pn Siti Balkis 019-3008681

-DSN4 : Tmn Seri Ijok, Bandar Ijok, Kota Puteri, Batu Arang, Btg.Berjuntai (Bestari Jaya), Kuala S'ngor - Pn. Julaiha 019-265 3237

-DSN 5 (KLANG): Bandar Klang, Bukit Raja, Andalas & Port Klang - Pn Mahiran 019-2415121

-DSN 6 :Kg. Nakhoda, Kg. Sg.Tua, Bt.Caves dan Selayang - Pn. Nabila 016-2052435

-DSN 7: Cheras Utama, Desa Baiduri, Hussein Onn, Cheras Perdana, Bkt Anggerik, Bkt Cheras, Cheras Mas, Tmn Minang, Hulu Langat-Tmn Sri Nanding - Pn Eza 016-3237545

DSN 8 : Bandar Rinching, Tesco Semenyih - Pn Azilah 013-6029600
- DSN 9 : Bangsar KL & Jenaris Kajang Pn Niza 019-3400317
-DSN 10 (Selatan): hospot area Senawang Seremban Pn Hazizah 013-6677848   
- DSN11 (Selatan): hospot area Tangkak - Pn Azlinda 012-7435208
-DSN12 (Selatan): hospot area Skudai JB - Pn Azlin 019-7769000
-DSN13 : KLCC - Pn Zaikiah 012-3990273
-DSN14 : PD & Kapar Klang : Pn Fiza 019-3679451
-DSN15 : Kajang : Pn Eda 019-6601774 
-DSN16:  Bdr Baru Salak Tinggi, KLIA, LCCT, Bdr Sri Ehsan, Bkt Changgang, Dengkil, Jenderam, Kota Warisan, Bdr Enstek - Pn. Bashah 013-2495877
-DSN17 : Tmn Medan PJ - Pn Leha 011-39889915
-DSN18 : Sg. Ramal Kajang  - Pn Zahrah 013-9440410
-DSN19 : Putrajaya - pn Aida 012-3057434

-DSN20 (Pantai Timur): hotspot area Kuantan Inderasempurna Pahang) - Pn Hazwani 019-9012037
-DSN21 : Bandar Kuantan, Balok, Beserah, Sg Karang & Semambu -Pn Za 019-9697571      
-DSN22 : Muadzam Shah - Pn Nadia 012-9297000
-DSN23 : Besut Terengganu - pn Nooraini 019-5293157
-DSN24 : Kuala Terengganu - Pn Mazni 017-9196496
-DSN25 : Penang USM - Pn Halimatun 019-4357543

-DSN26 : Kota Kinabalu - Pn Rasidah 019-5371037
-DSN27 : MIRI - Pn Ida 012-2226489

**PENTING: Jika anda beli dgn dealer2 berdekatan anda, sila berurusan dan buat pembayaran dgn dealer2 yg tersebut sahaja

SEMUA PAKEJ2 INI HANYA TERTAKLUK KPD PEMBELI ONLINE (su.anggunbistari) DI PAGE INI SHJ, DAN DGN PAGE DEALER2 YG DI ATAS SHJ, TIDAK KPD DEALER2 LAIN. HARAPMAKLUM.

Untuk maklumat lanjut layari http://majunanggunbistari.blogspot.com/

Dengan MAB.. temui keserasian, anggun peribadi teserlah kewanitaan...
**HAKCIPTA TERPELIHARA (c) su.anggunbistari JULAI 2015..
BELILAH HANYA YG ORIGINAL HANYA DR PENGEDAR /STOKIS ANDA YG SAH.. DAN BELI DGN ILMU.
CEPAT!!!! PROMOSI INI TERHAD SEHINGGA 31 JULAI 2015...SBG TANDA PENGHARGAAN ATS SOKONGAN ANDA..

"""BERITA BAIK. UTK 5 PEMEGANG FB BERTUAH YG LIKE&SHARE PAGE PROMOSI NI, ANDA BERPELUANG MEMENANGI 3BTL MAB PERCUMA. KEPUTUSAN PEMENANG AKN DIUMUMKAN PADA 10 JULAI 2015.

CARANYA MUDAH: HANYA PERLU 'LIKE PAGE MAB NI & SHARE' PAGE PROMOSI NI SHJ. 5 PESERTA BERTUAH AKN DIPILIH BERDASARKN UNDIAN NNT. (JUST 'LIKE & SHARE').. TQ""""""" 
https://www.facebook.com/notes/majun-anggun-bistari-mab/promosi-ramadhan-raya-2015/10152967028828597
 

Sunday, February 1, 2015

JOM Sapa nak jadi Dealer-sub-dealer MAB..DO JOIN US!!!

Assalamualaikum,

Ramai yang bertanya saban hari bagaimana cara nak jadi dealer bawah network saya... Insya Allah kami sangat alu2kan dalam biz yang kecil ini.. Mana tau hasil usaha yang kecil ini membuahkan pula hasil yang lumayan. 

Bagi yg berminat nk jadi mestilah menepati syarat2nya:
1) Pengalaman makan MAB sekurang2nya 6botol or 6bulan. 
2) Mesti paham basic konsep aturan makan MAB
3) Minat mendalam dan kreatif menjual MAB
4) Minimum pembelian 20btl 
5) Jika cukup syarat2 di atas, boleh berikan Area mana nk cover; Nama; No. Tel

Bole terus emel kpd saya dgn nyatakan yang puan2 sudah cukup syarat di atas beserta detail area n nama utk saya updatekan dlm list deler di web. 




Saya akn response pada puan dan setelah confirm order (min 20btl) dan detail pembayaran, saya akn update nama puan dlm listdeler. 

Boleh terus nyatakan dalam emel saya su.anggunbistari@gmail.com 
atau wassap ke 012-3292 356 or 019-356 3292



Terima kasih, Jazakallah..

Friday, January 23, 2015

MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) 2015

Tahun 2015 membuka tirai kpd MAB utk melangkah terus maju lagi.. selain semakin diyakini dengan adanya ujian lab test yang bebas dari bahan kimia steroid dan merkuri, MAB juga kini bergaya dengan botol yg kebih mesra pengguna dan lebih bersih malah bermutu dengan khasiat utama yg dikekalkan. Produk turun temurun resipi tradisional 'homemade' yang terbaik untuk anda!!!






Monday, September 22, 2014

MAB DAH ADA KKM.....

MAB DAH ADA KKM.....

Ramai yg bertanya ttg fakta ini, MAB dah ada KKM?

Jawapan saya, Mab merupakan produk unggul keluaran bumiputera 100% herba asli buatan tradisional resipi turun temurun. Malah MAB telah lama berada di pasaran sejak hampir 40 tahun yg lalu. Pihak pengeluar MAB sememangnya menitikberatkn segi kebersihan dan ketulenan ramuan MAB. Adalah menjadi perancangan pihak pengeluar utk bekerjasama dgn KKM demi memastikan produk dijamin selamat utk pengguna. Buat masa ini ianya masih di tahap perundingan dan perancangan jangkamasa pjg pihak pengeluar MAB.

Untuk sementara waktu, pihak pengeluar MAB telahpun membuat beberapa kajian dan ujikaji demi memastikan MAB selamat dimakan. Alhamdulilah, setelah ujian dan usahasama dijalankan dgn pihak makmal UTM, MAB telah diuji malah byk kali juga diuji, dan hasilnya MAB sememangnya bebas dari bahan kimia merbahaya spt merkuri dan steroid. Jadi pengguna tidak perlu ragu2 ttg MAB.. Insya Allah mknlah tanpa was2 dan amalkn minum air suam secukupnya.

Berikut disertakan bukti salinan sijil hasil kajian UTM ke ats produk MAB

NUTRITION FACT MAB:





NUTRITION FACT MAB:

Inilah fakta nutrisi iatu nilai2 gizi atau zat2 yang terdapat dalam MAB bagi setiap 100gm. Analisis dijalankan oleh Institut Bioproduk Universiti Teknologi Malaysia. Fakta nutrisi ini telahpun dimasukkan dalam label baru dengan botol baru yang bercop pada MAB ZAI PERMAI RESOURCES. Botol baru ini telah berada di pasaran sejak MAC 2014.

1)Moisture - 14.3gm
2) Ash - 2.8gm
3) Protein - 5.8gm
4)Fat - 7.1gm
5)Carbohydrate - 70.0gm
6)Energy - 367.1 kcal

Subhanallah khasiat MAB. Anugerah Allah..Sesiapa yang makan MAB menjadi bertenaga dan cergas bukan kerana steroid tetapi MAB memang mengkonsumkan energy (367.1 kcal) Karbohidratnya juga sangat tinggi sama seperti karhidrat dalam kurma atau kacang badam. Boleh mencergaskan minda, boos energy. Jika x makan nasi pun MAB sudah boleh menampung protein dalam badan. Nilainya tidak sepadan regenya.


Jom sertai network kami @ su.anggunbistari utk jd sebahagian dr wakil jualan kami. Insha Allah kami bantu utk menjana income sambil menambah nilai pd diri dan poket anda. Sms or wassap 0193563292 utk maklumat lanjut. Emel sy su.anggunbistari@gmail.com.

Utk tempahan rm18sbtl poslaju rm6skali pos di semenanjung; rm10 poslaju ke sbh srwk. Sms sy detail bayaran dan jumlah order beserta alamat utk sy pos esknye.

Atau terus dptkn in hand dgn wakil2 dealer kami di seluruh negara.. sedia menanti anda 

Friday, June 21, 2013

MAB BERWAJAH BARU....

JOM LIKE FACEBOOK PAGE MAB UTK LEBIH UPDATE:
https://www.facebook.com/pages/Majun-Anggun-Bistari-MAB/340554830717

Wajah BARU,MAB- Maajun Anggun Bistari yg bakal mewarnai pasaran Malaysia bermua 1 st Jun sbg prdk TERHANGAT alternatif famili planning HERBA yg berkesan,berkhasiat yg memelihara kecantikan dan kesihatan wanita d luar dan dalaman.PASTI SUAMI BALIK AWAL DARI KERJA...JOM ANGGUN LAGI BISTARI..WAJAH BARU MAB YG BAKAL MEWARNAI PASARAN HERBA PERANCANG FAMILI YG PERTAMA D DUNIA UTK WANITA YG INGIN KEKAL ANGGUN DAN BISTARI....JOM LIKE BIAR D BOOM MAB KPD WANITA YG MEMERLUKAN KHASIAT MUSTAJAB DR MAB......mengiurkan dalaman dan luaran wanita...sssst si dia tak melencong ke lain,ingat rmh sajerrr...PEWIIIIT
Wajah MAB yg bakal mewarnai pasaran MALAYSIA.

UTK MAKLUMAN HARGA BARU INI SELARAS DGN KENAIKAN BERIKUT:
1) KENAIKAN UTAMA SBBKN HARGA SUMBER BAHAN MENTAH MAB TLH MENINGKAT.
2) REBRANDING LOGO MAB YG BARU TLH BERJAYA MNDPT KELULUSAN DAFTAR HAK CAP DAGANGAN M'SIA DI BWH PERLINDUNGAN PERBADANAN HARTA INTELEK MSIA & KPDN MSIA
3) KELULUSAN UJIAN PRODUK MAB KE ATS STEROID DAN MERKURI YG DIBUAT DI LAB TEMPATAN DAN DR U.S.A. TLH DISAHKAN SELAMAT DR BHN KIMIA SELAMAT UTK DIMKN 100% SAH HERBA ASLI TANPA PENGAWET DAN BHN KIMIA.
4) SETIAP BTL AKAN DIBEKALKAN LABEL DAN PAMPLET YG SELARAS DAN STANDARD.
5) PERUBAHAN KPD BTL BARU YG LEBIH KEDAP/'SEAL' UTK MENJAMIN KUALITI MAB.

Utk itu, bermula 1st June 2013:harga terkini MAB buat semua cust tegar MAB:-
1-9btl=RM18
10-19btl=RM17
20-49btl=RM16
50-99btl=RM15 dan
100-299 btl =RM14.....JOM MENCUBA DAN BERNIAGA MAB....i.allah kaya dan berjaya..

Sunday, July 10, 2011

Soalan - soalan Lazim Ttg MAB..

Bilakah waktu terbaik untuk mula makan MAB?

Untuk mula mkn MAB seeloknye start hari ke 3/4 period. Maknanya semasa period hari yg ke 3/4. Ini bertujuan agar mudah MAB nk adjust waktu period kite. Katalah period dah hari ke 4 kemudian bile makan MAB 21bji 21hari, jadi hari terakhir makan dah masuk hari ke 25 period dan tiba masa untuk cycle period yang baru.. tidaklah nnt kelam kabut, kalu x ikut hari ke3/4 ni nnt bile mula makan saja MAB dah period balik.

TETAPI untuk mereka yg kitaran periodnye x normal, x dtg langsung, 2 3 bulan sekali baru datang, anda perlu mula mkan MAB bila2 masa bila dapat MAB bole terus makan, x perlu tgu period.. utk kes ini, MAB ambil masa utk adjust period bg normal semula dan adalah pd kebiasaan mrk yg bermasalah period x teratur atau ada ambil injection/pil perancang period akn sedikit kelam kabut pd permulaan mkn MAB. Ada kes hingga sebulan 2kali period, ada yg period berterusan on n off 2 bulan, ada juga yg x period lgsg sampai 2 ke 3 bln.. ianya normal, nnt bile dah serasi dgn MAB insyaallah masalah ini dpt diatasi.
Cara mkn ini terpakai utk semua samada blum berkahwin, yg ingin merancang atau sbg ikhtiar utk mengandung..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB hingga habis sebtl baru rest.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.
Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.
Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.
MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.
Ramai cust sy yg mendapat bonus ini.. ada atrnya yg turun 2kg, 7kg malah 15kg pun ada dgn mengamalkan MAB..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”

Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah)

Salam,
Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan

p/s: saya ada pengalaman, seluar jeans yg hampir setahun lebih tak dapat pakai..lepas makan MAB 4-5 botol, akhirnya dah boleh pakai sampai skrg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kelulusan KKM??

Ada yang bertanya, kenapa MAB ni xde kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)?


MAB adalah buatan orang kampung (homemade). Untuk mendapatkan kelulusan KKM, perlu ada kilang bertaraf GMP yg menelan kos ratusan ribu rm dan sebagainya yg mana prosesnya amatlah rumit sekali. Antara sebab lain, owner bimbang ramuan asli maajun ni akan jatuh ke tangan orang lain. Kalau ada kelulusan KKM, harga MAB juga akan naik berkali ganda. Tidak perlu bimbang dan ragu-ragu akan produk ini kerana produk ini sudah ada sejak 35 tahun lepas, yang makin lama makin ramai peminat setianya. Tiada campuran bahan kimia dan selamat kerana ia adalah ramuan orang-orang tua nenek moyang zaman dahulu untuk merancang keluarga sebab dulu tiada lagi kaedah moden seperti yang boleh didapati sekarang.


Dengan ini kami mengambil pendekatan utk jual secara online dan melalui dealer2 yg sah sahaja. Buat masa ini owner belum terbukak hati utk apply KKM ats sbb2 di atas, dan apa yg pihak kami buat adalah berhubung terus dgn pihak KKM utk memastikan keyakinan pengguna dan mendaftar cap dagang yg telahpun didaftarkan tahun lepas utk memonopoli nama MAB.. Jadi pastikan anda mendapatkan yg original di mana sticker kite hanya satu yg dikeluarkan oleh pihak pembekal... yg ada logo TM di ats nama MAB. Selain dari adalah bukan dari syarikat kami.


MADU HABATUSSAUDA IRAN

KANDUNGAN :-


1) HABBATUS SAUDA / JINTAN HITAM

2) MADU IRAN

KHASIAT:

1) MELANCARKAN PERJALANAN DARAH

2) MENGUATKAN MINDA

3) MENGUATKAN BADAN / ANTIBODI

4) MENGELAK SERANGAN PENYAKIT

5) MENGAWAL LEMAK/KOLESTROL DALAM DARAH

6) MENGAWAL BERAT BADAN

7) MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN

8) MEMUDAHKAN PENGHADAMAN DALAM USUS/ LAWAS AIR BESAR / MENGATASI SEMBELIT



Firman Allah - Surah An Nahl (Lebah) Ayat 69; Dari perut lebah itu keluar minuman (MADU) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat penawar yang menyembuhkan bagi manusia. Hadis Bukhari/Muslim; Tetaplah dengan habbah barakat ini kerana sesungguhnya ia mengandungi ubat semua penyakit kecuali mati.



ATURAN MAKAN:

1) MAKAN 1 SUDU KECIL SEKALI SEHARI

2) MAKAN SETIAP PAGI SEBELUM MAKAN SESUAI UNTUK KEGUNAAN LELAKI DAN PEREMPUAN.



ADALAH DISYORKAN BAGI ISTERI YANG MENGAMBIL MAB, PARA SUAMI DIGALAKKAN MENGAMBIL HABBATUS SAUDA.





Mari berkongsi khasiat Habbatus Sauda & Madu...
BAGAIMANA HABBATUS SAUDA’ BERPERANAN

Kebanyakan masalah kesihatan manusia ketika ini adalah berpunca dari masalah yang sama, samada infeksi oleh mikro-organisma seperti bacteria, virus, parasit dan kulat. Jika menggunakan pengubatan secara klinikal (ubatan allopatik), setiap kesan atau petanda penyakit akan di rawat secara berasingan, dan selalunya menggunakan ubatan yang di furmulasi secara kimia yang mengandungi alkohol dan beberapa kandungan bahan berbahaya.

Sementara habbatus sauda’ berkesan merawat tubuh secara keseluruhan dan bertindak ke atas punca sebenar penyakit. Habbatus sauda’ menyelaraskan kembali sistem pertahanan tubuh samada tatkala ia terlalu lemah atau ketika keadaannya terlalu kuat. Ia sangat cemerlang dalam merawat penyakit yang berkaitan dengan masalah hormon dan alahan yang kronik. Secara am, kegunaan serta manafaatnya terlalu banyak. Ia membantu sistem metabolisma, memperbaiki sistem pencernaan, menurunkan paras kandungan gula dalam tubuh. Ia akan membantu menyahkan segala cacing dan parasit dari dalam saluran usus. Ia berguna dalam melegakan sakit kerongkong , batuk, asthma, selsema, mengatasi keradangan, memperbaiki dan melancarkan peredaran darah, menambah pengaliran susu badan, membekalkan tenaga segera, menambah jumlah bilangan sperma, menstabilkan sistem tunjang, mengalakkan pertumbuhan rambut sekaligus menghalang keguguran rambut, mengatasi kulit berkedut, menambah ‘tone’ badan, disentri kronik, diabetes mellitus, dan banyak lagi.

Beberapa manfaat jintan hitam atau habbatus sauda berdasarkan penelitian para ahli kedoktoran :
• Menguatkan sistem kekebalan tubuh
• Meningkatkan daya ingat dan konsentrasi
• Meningkatkan bioaktivitas hormon
• Menetralkan racun dalam tubuh,
• Mengatasi gangguan tidur dan stress,
• Anti histamin/anti alergi
• Memperbaiki saluran pencernaan dan sebagai anti bakteri
• Melancarkan air susu ibu
• Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan balita
• Anti tumor
• Nutrisi bagi manusia
• Anti Oksidan
• Anti infektif dan broncodialating


Khasiat Madu:
• Aktif menjalankan fungsinya memulihkan tenaga dengan segera
• Menghentikan batuk dengan cepat
• Membersihkan, membuang segala kotoran dalam darah.
• Mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan, kemurungan.
• Menghentikan kesakitan sendi
• Baik untuk sistem pernafasan
• Badan dapat menyerap madu dengan mudah tanpa memprosesnya terlebih dahulu
• Membunuh kuman dan virus didalam darah
• Membaikpulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki serta menambah keharmonian rumahtangga.
• Menghilangkan gatal-gatal pada kulit dan parut luka dengan segera
• Meningkatkan prestasi mental
• Mencantik, menghalus, melembap dan mengawal keanjalan kulit.


Keistimewaan:
Madu dapat disingkatkan dalam kata-kata Ibnu Sina “Madu itu menguatkan roh (kerohanian), madu itu menambahkan kerajinan (dan semangat), madu menggerak (membuka) selera makan, madu memelihara kemudaan, madu menolong melancarkan percakapan. Pada madu terdapat ciri-ciri makanan, ubat, ibadah, sunnah, taubat sesudah mengenali nikmat Allah yang besar ini dan pendekatan diri kepada Allah.”

SEBOTOL HANYA : RM30 (250 gram - tahan 2 bulan utk seorg makan : 1sudu teh setiap pagi).