Monday, September 22, 2014

MAB DAH ADA KKM.....

MAB DAH ADA KKM.....

Ramai yg bertanya ttg fakta ini, MAB dah ada KKM?

Jawapan saya, Mab merupakan produk unggul keluaran bumiputera 100% herba asli buatan tradisional resipi turun temurun. Malah MAB telah lama berada di pasaran sejak hampir 40 tahun yg lalu. Pihak pengeluar MAB sememangnya menitikberatkn segi kebersihan dan ketulenan ramuan MAB. Adalah menjadi perancangan pihak pengeluar utk bekerjasama dgn KKM demi memastikan produk dijamin selamat utk pengguna. Buat masa ini ianya masih di tahap perundingan dan perancangan jangkamasa pjg pihak pengeluar MAB.

Untuk sementara waktu, pihak pengeluar MAB telahpun membuat beberapa kajian dan ujikaji demi memastikan MAB selamat dimakan. Alhamdulilah, setelah ujian dan usahasama dijalankan dgn pihak makmal UTM, MAB telah diuji malah byk kali juga diuji, dan hasilnya MAB sememangnya bebas dari bahan kimia merbahaya spt merkuri dan steroid. Jadi pengguna tidak perlu ragu2 ttg MAB.. Insya Allah mknlah tanpa was2 dan amalkn minum air suam secukupnya.

Berikut disertakan bukti salinan sijil hasil kajian UTM ke ats produk MAB

NUTRITION FACT MAB:





NUTRITION FACT MAB:

Inilah fakta nutrisi iatu nilai2 gizi atau zat2 yang terdapat dalam MAB bagi setiap 100gm. Analisis dijalankan oleh Institut Bioproduk Universiti Teknologi Malaysia. Fakta nutrisi ini telahpun dimasukkan dalam label baru dengan botol baru yang bercop pada MAB ZAI PERMAI RESOURCES. Botol baru ini telah berada di pasaran sejak MAC 2014.

1)Moisture - 14.3gm
2) Ash - 2.8gm
3) Protein - 5.8gm
4)Fat - 7.1gm
5)Carbohydrate - 70.0gm
6)Energy - 367.1 kcal

Subhanallah khasiat MAB. Anugerah Allah..Sesiapa yang makan MAB menjadi bertenaga dan cergas bukan kerana steroid tetapi MAB memang mengkonsumkan energy (367.1 kcal) Karbohidratnya juga sangat tinggi sama seperti karhidrat dalam kurma atau kacang badam. Boleh mencergaskan minda, boos energy. Jika x makan nasi pun MAB sudah boleh menampung protein dalam badan. Nilainya tidak sepadan regenya.


Jom sertai network kami @ su.anggunbistari utk jd sebahagian dr wakil jualan kami. Insha Allah kami bantu utk menjana income sambil menambah nilai pd diri dan poket anda. Sms or wassap 0193563292 utk maklumat lanjut. Emel sy su.anggunbistari@gmail.com.

Utk tempahan rm18sbtl poslaju rm6skali pos di semenanjung; rm10 poslaju ke sbh srwk. Sms sy detail bayaran dan jumlah order beserta alamat utk sy pos esknye.

Atau terus dptkn in hand dgn wakil2 dealer kami di seluruh negara.. sedia menanti anda 

Friday, June 21, 2013

MAB BERWAJAH BARU....

JOM LIKE FACEBOOK PAGE MAB UTK LEBIH UPDATE:
https://www.facebook.com/pages/Majun-Anggun-Bistari-MAB/340554830717

Wajah BARU,MAB- Maajun Anggun Bistari yg bakal mewarnai pasaran Malaysia bermua 1 st Jun sbg prdk TERHANGAT alternatif famili planning HERBA yg berkesan,berkhasiat yg memelihara kecantikan dan kesihatan wanita d luar dan dalaman.PASTI SUAMI BALIK AWAL DARI KERJA...JOM ANGGUN LAGI BISTARI..WAJAH BARU MAB YG BAKAL MEWARNAI PASARAN HERBA PERANCANG FAMILI YG PERTAMA D DUNIA UTK WANITA YG INGIN KEKAL ANGGUN DAN BISTARI....JOM LIKE BIAR D BOOM MAB KPD WANITA YG MEMERLUKAN KHASIAT MUSTAJAB DR MAB......mengiurkan dalaman dan luaran wanita...sssst si dia tak melencong ke lain,ingat rmh sajerrr...PEWIIIIT
Wajah MAB yg bakal mewarnai pasaran MALAYSIA.

UTK MAKLUMAN HARGA BARU INI SELARAS DGN KENAIKAN BERIKUT:
1) KENAIKAN UTAMA SBBKN HARGA SUMBER BAHAN MENTAH MAB TLH MENINGKAT.
2) REBRANDING LOGO MAB YG BARU TLH BERJAYA MNDPT KELULUSAN DAFTAR HAK CAP DAGANGAN M'SIA DI BWH PERLINDUNGAN PERBADANAN HARTA INTELEK MSIA & KPDN MSIA
3) KELULUSAN UJIAN PRODUK MAB KE ATS STEROID DAN MERKURI YG DIBUAT DI LAB TEMPATAN DAN DR U.S.A. TLH DISAHKAN SELAMAT DR BHN KIMIA SELAMAT UTK DIMKN 100% SAH HERBA ASLI TANPA PENGAWET DAN BHN KIMIA.
4) SETIAP BTL AKAN DIBEKALKAN LABEL DAN PAMPLET YG SELARAS DAN STANDARD.
5) PERUBAHAN KPD BTL BARU YG LEBIH KEDAP/'SEAL' UTK MENJAMIN KUALITI MAB.

Utk itu, bermula 1st June 2013:harga terkini MAB buat semua cust tegar MAB:-
1-9btl=RM18
10-19btl=RM17
20-49btl=RM16
50-99btl=RM15 dan
100-299 btl =RM14.....JOM MENCUBA DAN BERNIAGA MAB....i.allah kaya dan berjaya..

Sunday, July 10, 2011

Soalan - soalan Lazim Ttg MAB..

Bilakah waktu terbaik untuk mula makan MAB?

Untuk mula mkn MAB seeloknye start hari ke 3/4 period. Maknanya semasa period hari yg ke 3/4. Ini bertujuan agar mudah MAB nk adjust waktu period kite. Katalah period dah hari ke 4 kemudian bile makan MAB 21bji 21hari, jadi hari terakhir makan dah masuk hari ke 25 period dan tiba masa untuk cycle period yang baru.. tidaklah nnt kelam kabut, kalu x ikut hari ke3/4 ni nnt bile mula makan saja MAB dah period balik.

TETAPI untuk mereka yg kitaran periodnye x normal, x dtg langsung, 2 3 bulan sekali baru datang, anda perlu mula mkan MAB bila2 masa bila dapat MAB bole terus makan, x perlu tgu period.. utk kes ini, MAB ambil masa utk adjust period bg normal semula dan adalah pd kebiasaan mrk yg bermasalah period x teratur atau ada ambil injection/pil perancang period akn sedikit kelam kabut pd permulaan mkn MAB. Ada kes hingga sebulan 2kali period, ada yg period berterusan on n off 2 bulan, ada juga yg x period lgsg sampai 2 ke 3 bln.. ianya normal, nnt bile dah serasi dgn MAB insyaallah masalah ini dpt diatasi.
Cara mkn ini terpakai utk semua samada blum berkahwin, yg ingin merancang atau sbg ikhtiar utk mengandung..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB hingga habis sebtl baru rest.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.
Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.
Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.
MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.
Ramai cust sy yg mendapat bonus ini.. ada atrnya yg turun 2kg, 7kg malah 15kg pun ada dgn mengamalkan MAB..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”

Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah)

Salam,
Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan

p/s: saya ada pengalaman, seluar jeans yg hampir setahun lebih tak dapat pakai..lepas makan MAB 4-5 botol, akhirnya dah boleh pakai sampai skrg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kelulusan KKM??

Ada yang bertanya, kenapa MAB ni xde kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)?


MAB adalah buatan orang kampung (homemade). Untuk mendapatkan kelulusan KKM, perlu ada kilang bertaraf GMP yg menelan kos ratusan ribu rm dan sebagainya yg mana prosesnya amatlah rumit sekali. Antara sebab lain, owner bimbang ramuan asli maajun ni akan jatuh ke tangan orang lain. Kalau ada kelulusan KKM, harga MAB juga akan naik berkali ganda. Tidak perlu bimbang dan ragu-ragu akan produk ini kerana produk ini sudah ada sejak 35 tahun lepas, yang makin lama makin ramai peminat setianya. Tiada campuran bahan kimia dan selamat kerana ia adalah ramuan orang-orang tua nenek moyang zaman dahulu untuk merancang keluarga sebab dulu tiada lagi kaedah moden seperti yang boleh didapati sekarang.


Dengan ini kami mengambil pendekatan utk jual secara online dan melalui dealer2 yg sah sahaja. Buat masa ini owner belum terbukak hati utk apply KKM ats sbb2 di atas, dan apa yg pihak kami buat adalah berhubung terus dgn pihak KKM utk memastikan keyakinan pengguna dan mendaftar cap dagang yg telahpun didaftarkan tahun lepas utk memonopoli nama MAB.. Jadi pastikan anda mendapatkan yg original di mana sticker kite hanya satu yg dikeluarkan oleh pihak pembekal... yg ada logo TM di ats nama MAB. Selain dari adalah bukan dari syarikat kami.


MADU HABATUSSAUDA IRAN

KANDUNGAN :-


1) HABBATUS SAUDA / JINTAN HITAM

2) MADU IRAN

KHASIAT:

1) MELANCARKAN PERJALANAN DARAH

2) MENGUATKAN MINDA

3) MENGUATKAN BADAN / ANTIBODI

4) MENGELAK SERANGAN PENYAKIT

5) MENGAWAL LEMAK/KOLESTROL DALAM DARAH

6) MENGAWAL BERAT BADAN

7) MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN

8) MEMUDAHKAN PENGHADAMAN DALAM USUS/ LAWAS AIR BESAR / MENGATASI SEMBELIT



Firman Allah - Surah An Nahl (Lebah) Ayat 69; Dari perut lebah itu keluar minuman (MADU) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat penawar yang menyembuhkan bagi manusia. Hadis Bukhari/Muslim; Tetaplah dengan habbah barakat ini kerana sesungguhnya ia mengandungi ubat semua penyakit kecuali mati.



ATURAN MAKAN:

1) MAKAN 1 SUDU KECIL SEKALI SEHARI

2) MAKAN SETIAP PAGI SEBELUM MAKAN SESUAI UNTUK KEGUNAAN LELAKI DAN PEREMPUAN.



ADALAH DISYORKAN BAGI ISTERI YANG MENGAMBIL MAB, PARA SUAMI DIGALAKKAN MENGAMBIL HABBATUS SAUDA.





Mari berkongsi khasiat Habbatus Sauda & Madu...
BAGAIMANA HABBATUS SAUDA’ BERPERANAN

Kebanyakan masalah kesihatan manusia ketika ini adalah berpunca dari masalah yang sama, samada infeksi oleh mikro-organisma seperti bacteria, virus, parasit dan kulat. Jika menggunakan pengubatan secara klinikal (ubatan allopatik), setiap kesan atau petanda penyakit akan di rawat secara berasingan, dan selalunya menggunakan ubatan yang di furmulasi secara kimia yang mengandungi alkohol dan beberapa kandungan bahan berbahaya.

Sementara habbatus sauda’ berkesan merawat tubuh secara keseluruhan dan bertindak ke atas punca sebenar penyakit. Habbatus sauda’ menyelaraskan kembali sistem pertahanan tubuh samada tatkala ia terlalu lemah atau ketika keadaannya terlalu kuat. Ia sangat cemerlang dalam merawat penyakit yang berkaitan dengan masalah hormon dan alahan yang kronik. Secara am, kegunaan serta manafaatnya terlalu banyak. Ia membantu sistem metabolisma, memperbaiki sistem pencernaan, menurunkan paras kandungan gula dalam tubuh. Ia akan membantu menyahkan segala cacing dan parasit dari dalam saluran usus. Ia berguna dalam melegakan sakit kerongkong , batuk, asthma, selsema, mengatasi keradangan, memperbaiki dan melancarkan peredaran darah, menambah pengaliran susu badan, membekalkan tenaga segera, menambah jumlah bilangan sperma, menstabilkan sistem tunjang, mengalakkan pertumbuhan rambut sekaligus menghalang keguguran rambut, mengatasi kulit berkedut, menambah ‘tone’ badan, disentri kronik, diabetes mellitus, dan banyak lagi.

Beberapa manfaat jintan hitam atau habbatus sauda berdasarkan penelitian para ahli kedoktoran :
• Menguatkan sistem kekebalan tubuh
• Meningkatkan daya ingat dan konsentrasi
• Meningkatkan bioaktivitas hormon
• Menetralkan racun dalam tubuh,
• Mengatasi gangguan tidur dan stress,
• Anti histamin/anti alergi
• Memperbaiki saluran pencernaan dan sebagai anti bakteri
• Melancarkan air susu ibu
• Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan balita
• Anti tumor
• Nutrisi bagi manusia
• Anti Oksidan
• Anti infektif dan broncodialating


Khasiat Madu:
• Aktif menjalankan fungsinya memulihkan tenaga dengan segera
• Menghentikan batuk dengan cepat
• Membersihkan, membuang segala kotoran dalam darah.
• Mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan, kemurungan.
• Menghentikan kesakitan sendi
• Baik untuk sistem pernafasan
• Badan dapat menyerap madu dengan mudah tanpa memprosesnya terlebih dahulu
• Membunuh kuman dan virus didalam darah
• Membaikpulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki serta menambah keharmonian rumahtangga.
• Menghilangkan gatal-gatal pada kulit dan parut luka dengan segera
• Meningkatkan prestasi mental
• Mencantik, menghalus, melembap dan mengawal keanjalan kulit.


Keistimewaan:
Madu dapat disingkatkan dalam kata-kata Ibnu Sina “Madu itu menguatkan roh (kerohanian), madu itu menambahkan kerajinan (dan semangat), madu menggerak (membuka) selera makan, madu memelihara kemudaan, madu menolong melancarkan percakapan. Pada madu terdapat ciri-ciri makanan, ubat, ibadah, sunnah, taubat sesudah mengenali nikmat Allah yang besar ini dan pendekatan diri kepada Allah.”

SEBOTOL HANYA : RM25 (250 gram - tahan 2 bulan utk seorg makan : 1sudu teh setiap pagi).


Thursday, March 3, 2011

MAAJUN ANGGUN BISTARI..




MAAJUN ANGGUN BISTARI
(Plus Family planing)

Produk amalan tradisi keluarga sejak 35 tahun untuk dikongsi kepada puan-puan khas untuk yang telah berkahwin.

Jika puan-puan berhajat untuk merancang keluarga dengan cara tradisional, bolehlah mencuba dengan Maajun Anggun Bistari ini dimana kejayaannya adalah 100% dengan syarat mengikut disiplin makan yang betul.

Telah diamalkan sebagai tradisi keluarga sejak 35 tahun dulu. Dahulu ianya dijual hanya dari rumah ke rumah sahaja. Tidak dijual dimana-mana kedai ubat atau farmasi.

Bagi yang kurang selesa family planning dengan kaedah moden adalah dipelawa untuk mencuba kaedah tradisi ini dan setelah mendapat kejayaan & keyakinan boleh membuat perbandingan dengan kaedah moden.

Khasiat Maajun ini adalah spt di bawah mengikut keutamaan:

1. Family planning/menjarak kehamilan/merancang keluarga.
2. Merawat keputihan yg teruk.
3. Menjaga peranakan - menyempitkan faraj wanita.
4. Membuang darah kotor/toksin melalui period.
5. Menstabil hormon kewanitaan dlm badan-mencantikan kulit.
6. Menormal & teraturkan period setiap bulan.
7. Mencantik & menegangkan payu dara.
8. Melancarkan perjalanan darah.
9. Melawaskan pembuangan air besar - menjaga usus.
10. Menambah tenaga sepanjang hari.
11. Mengawal kolestrol dalam darah.
12. Menurun & mengawal berat badan.
13. Awet muda.

ATURAN MAKAN

1. Bagi yang lepas pantang, mula makan pada hari ke 44 lepas bersalin, sekiranya masih ada baki jamu2 selepas bersalin yg belum dihabiskan seeloknye habiskan dulu, kemudian barulah mula makan MAB. Ini krn sepanjang tempoh pengambilan MAB, tidak digalakkan campur/makan bersama jamu2 lain atau apa2 produk herba krn dikhuatiri mengganggu t/balas MAB atau period menjadi lebih tidak menentu.

2. Bagi yang merancang sendiri atau utk mereka yang kitaran haidnye biasa/normal, boleh mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period, walaubagaimanapun sekiranye terlepas tempoh ini kalau kurang dari seminggu period, bole juge nak terus mula makan, jika tidak anda perlu tunggu kitaran haid yang seterusnye bg memastikan tidak mengandung dan spy kitaran haid lebih teratur.

3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period. MAB juga boleh makan bersama pil atau apa2 vitamin yg lain asalkan tiada kandungan herba.

4. Bagi yang merancang mengguna IUD , kaedahnya mengganti dengan MAB adalah seperti berikut;
i) Kes yang yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan.
ii) Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4, atau 5 period.Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan samada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja.

5. Bagi yang merancang mengguna injection, kaedah mengganti dengan MAB adalah seperti berikut;
i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada period hari ke 3,4, atau 5.
ii) Bagi yang tidak period dapat mab dan terus mula makan.
Selepas expired injection boleh putuskan terus sambung injection atau MAB sahaja.

6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari samada pagi/malam waktu jam yg sama setiap hari selama 21 hari, tidak perlu berhenti makan sekiranya datang period awal. Selepas habis 21biji, rehat selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. katakan last makan hari ahad so next ahad samb. semula btl ke 2 dan btl seterusnya. contoh:

Cara nak sambung botol seterusnya utk mudah faham spt dibawah;
stop ahad smbg ahad,
stop isnin smbg isnin,
stop selasa smbg selasa
stop rabu smbg rabu
stop khamis smbg khamis
stop jumaat smbg jumaat
stop sabtu smbg sabtu
stop ahad smbg ahad

7. Kes lupa makan;Samada anda makan waktu pagi ataupun malam, sekiranye terlupa makan hendaklah terus makan sebaik anda ingat 'MAB belum makan lagi'.. jika terlupa juga sehingga waktu yg sepatutnya makan, katalah malam jam 9mlm, makanler terus 2biji. Tidak digalakkan mkn 2biji sekali takut panas, jadi bykkn minum air suam.

Peringatan:
8. Untuk yang merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam, oleh itu amatlah penting untuk disiplin pengambilan makan pada waktu/jam yg sama setiap kali makan (plus/minus 2jam jika lupa sgt). Bagi kes yang lupa makan perlulah berhati-hati supaya tempoh pengambilan tidak melebihi 24 jam.
9. Jika sedang makan MAB didatangi period tidak perlu berhenti terus sambung makan sehingga habis 21biji dan baru berhenti 7 hari sebelum sambung semula btl ke 2 dan btl seterusnya.
Jika anda mematuhi aturan makan maajun MAB insyaallah MAB dapat membantu sebagai kaedah family planning anda.
10. Bagi yang ingin makan MAB sbg ikhtiar utk hamil, cara makan dan aturannya sama sahaja, cuma bezanye ialah jangkamasa/tempoh pengambilan shj. Maknanye bg kes mahu hamil, anda hanya perlu makan 2 hingga 4 atau 6 botol bagi tujuan merawat dan menyuburkan kembali rahim puan. Bergantung pada t/balas badan masing2, ada yg cepat ada yg lambat.. rata2 testimoni slps 2 dan 4 btl alhamdulillah mengandung.

TINDAKBALAS AWAL/SIMPTOM1.Sakit pinggang untuk melancarkan saluran darah;
2.Tempoh/kuantiti haid yang tidak menentu; atau
3.Darah haid berwarna hitam bagi mereka yang menggunakan implant sebelum ini;

Ini adalah antara tindakbalas awal/simptom akibat menggunakan Maajun Anggun Bistari dan tempohnya berbeza setiap individu biasanya di antara 1-6 bulan.
Walau apapun adalah dinasihatkan terus mengamalkan makan Maajun Anggun Bistari untuk lebih mujarab supaya kembali normal kesihatan badan anda. Sekiranya ada masalah hubungi kami atau email untuk keterangan lebih lanjut. Kami sedia membantu anda "menjadi wanita sejati".

Ada response dari seorg cutomer saya ni.. sungguh gembira dia masalahnya telah dpt diatasi.. dan minta saya kongsikan bersama pengguna2 yg lain...
"dia dah 7 thn berkahwin masih belum mempunyai zuriat disbbkan masalah haid yg x menentu... period dia bole dikatakan teramat kerap.. hingga terpaksa makan pil perancang hormon dr doktor..krn menurut doktor salur darahnya ada kaitan dgn tahap kestabilan hormon...terpaksa bergantung pada pil perancang utk menghentikan pendarahan…. sehingga lah dia mencuba MAB... katanya baru makan sebiji, serta merta darahnya berhenti. dan dia amat gembira dan berpuas hati dgn hasil MAB....gembira sgt syukur krn bertemu MAB... " – MAB byk membantu dan merawat - Sara, JB.
Hasil carian saya ttg khasiat MAB khusus utk dikongsi bersama…
Khasiat2 MAB dlm merawat masalah dalaman wanita:
1. Kacip Fatimah
- Dapat mengembalikan kecergasan selepas bersalin.
- Dapat membantu mengecutkan rahim dan melangsingkan badan.
- Dapat merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarkan perjalanan dan kitaran haid wanita.
- Dapat mengurangkan sakit senggugut ketika haid
- Juga boleh digunakan untuk mengubat penyakit buasir
2. Serapat
- Meningkatkan hormon estrogen
- Mengetatkan dan menguatkan otot-otot faraj (Kemutan)
- Mempertingkatkan daya alat kelamin dan tenaga batin
- Memperkemaskan saluran peranakan
- Membina rahim dan membersihkan rahim (selepas bersalin dan haid)
- Memperbetulkan perjalanan haid
- Melegakan senggugut dan medu
- Meningkatkan kesihatan dan ketahanan badan serta awet muda
- Mencantikkan Payudara dari dalaman tubuh

3. Senduduk
- Mempunyai nilai perubatan yang tinggi
- Untuk mengubati penyakit keputihan yang biasa dialami oleh wanita
- Mempunyai khasiat mengubati batuk yang lama

4. Inai- Merawat luka, samada luka luaran atau luka dalaman (terutamanya selepas melahirkan anak atau selepas pembedahan) - untuk menghentikan pendarahan.
- Untuk luka bersalin dan pembedahan - dikatakan dapat mempercepatkan proses penyembuhan
- Untuk mengembalikan seri muka yang agak pucat selepas bersalin

5. Habatussauda- Menguatkan sistem kekebalan tubuh
- Meningkatkan daya ingatan dan konsentrasi
- Meningkatkan bioaktivitas hormon
- Menetralkan racun dalam tubuh,
- Mengatasi gangguan tidur dan stress,
- Anti histamin/anti alergi
- Memperbaiki saluran pencernaan dan sebagai anti bakteri
- Melancarkan air susu ibu
- Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan balita
- Anti tumor
- Nutrisi bagi manusia
- Anti Oksidan
- Anti infektif dan broncodialating

6. Manjakani
- Menjadi penawar pada penyakit keputihan yang biasa dialami ramai wanita
- Dapat mengeratkan hubungan suami isteri dengan cara bertindak sebagai astrigen dapat membina dan membaiki tisu-tisu yang rosak terutamanya selepas melahirkan anak.
- Dapat mengurangkan lelehan mukus
- Membantu menstabilkan hormon
- Melancarkan darah dan memberi tenaga
- Begitu mujarab untuk merawat luka dalaman (selepas bersalin) dan juga untuk luka luaran
- Asid galik yang terdapat didalamnya juga boleh digunakan untuk merawat kencing manis dan asma.
- Antioksidannya juga dapat mencegah kanser payudara dan kanser rahim.
- Ia juga dapat mebantu melawaskan pembuangan air besar kerana mengandungi kandungan serat yang tinggi.
- Dapat menghilangkan jerawat
- Amalan setiap hari dapat mengempiskan perut

7. Madu
- Aktif menjalankan fungsinya memulihkan tenaga dengan segera
- Menghentikan batuk dengan cepat
- Membersihkan, membuang segala kotoran dalam darah.
- Mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan, kemurungan.
- Menghentikan kesakitan sendi
- Baik untuk sistem pernafasan
- Badan dapat menyerap madu dengan mudah tanpa memprosesnya terlebih dahulu
- Membunuh kuman dan virus didalam darah
- Membaikpulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki serta menambah keharmonian rumahtangga.
- Menghilangkan gatal-gatal pada kulit dan parut luka dengan segera
- Meningkatkan prestasi mental
- Mencantik, menghalus, melembap dan mengawal keanjalan kulit.
Sumber : http://melur.com/myherba.asp
All right reserved Copyright© 2009 by su.anggunbistari.

Tuesday, March 1, 2011

Senarai Sub-dealer MAB Terkini :UPDATE SEPT 2014

KEPADA DEALER2 DAN SUB-DEALER..MAB MENGALU2KAN KEHADIRAN ANDA SBG RAKAN MAB TERKINI.. :) 
Bagi yang ingin mendapatkan MAB ini, kiranya anda berada berhampiran kawasan liputan saya, bolehlah terus mendapatkannya in-person dengan saya ye..tapi jgn risau bg yg diluar kawasan liputan pun anda masih boleh dapatkannya dengan cara pos. Berikut bagi sesiapa yang ingin dptkn by hand yg hampir dgn sub-dealer2: 
Dapatkan MAB anda di kawasan:-  

Kuala Lumpur 
1) Bangsar sekitar UOA2/Lrt bangsar -Pn. Syuhada: 012-3292356   
2) Bkt Antarabangsa, Gombak, Wangsa Maju, Danau Kota KL - Pn Sazlita 012-9421798 (ada juge stok Madu Habatussauda) 
3) Bukit Aman, Pantai Dalam - Pn Eena 012-9169513     
4) Universiti Malaya UM, PPUM, Damansara Damai, Sg. Buloh, Sg. Penchala, Sri Damansara, Mutiara Damansara, TTDI - Pn Balqis 019-3008681 (ada juge stok Madu Habatussauda) 
5) Kota Damansara, sungai way, taman medan - Pn Zura 012-2634623  
6) Cheras, Desa Baiduri, Bangsar UOA, Dataran Maybank - Pn Nini 012-6973142 
7) Desa Pandan - Pn Zura 019-2834478
8) Dataran Maybank Bangsar - Pn Wati 019-2865049 
9) Bukit Beruntung, Bkt Sentosa, Serendah, Rawang - Pn Nadia 019-3081489 
10) Plaza Pantai, Kerinchi - Pn Zai 019-6430583
11) Sri Gombak - Pn Hani 017-6202060 
12) Cheras Utama, Desa Baiduri, Hussein Onn, Cheras Perdana, Bkt Anggerik, Bkt Cheras, Cheras Mas, Tmn Minang, Hulu Langat-Tmn Sri Nanding - Pn Eza 016-3237545
13) KLCC, Bkt.Indah, Rasmi Jaya Ampang: Zaikiah 012-3990273
14) Perpustakaan Negara, Ambank Jln Rj.Chulan, Tmn Amansiara, Pekan Rawang -Wani 0192340303
15) Bangsar, Midvalley, PJ Old Town : Pn Fiza 012-7301916
16) Wangsa Maju, Setiawangsa, Sri Rampai - Pn Yati 019-3036233
17) Keramat AU3 - Kak Ani 013-2054674
18) Hulu Langat, Hospital Ampang - Pn Yus 012-3970744

PJ & Lembah Klang:  
1) Kg. Lindungan, Bandar Sunway & MBPJ - Pn. Aziah 03-78766275
2) Kg Dato Harun Pj - Pn Sazlita 012-9421798
3) Taman Medan - Pn Leha 013-6331585
4) Bandar Klang, Bukit Raja, Andalas & Port Klang - Pn Mahiran 019-2415121
5) Shah Alam & Banting - Pn Rohayu 016-2060608
6) Banting, Kapar Klang - Cik Ain 012-2657963
7) Tmn Seri Ijok, Bandar Ijok, Kota Puteri, Batu Arang, Btg.Berjuntai (Bestari Jaya), Kuala S'ngor - Pn. Julaiha 019-265 3237
8) Jln Kebun, Klang, Kg. Jawa - Pn Siti 016-2577269
9) Cyberjaya & Putrajaya - Pn Aida 012-3057434
10) bandar tasik puteri,rawang - Pn Zai 019-6430583
11) Putrajaya - Pn Faten 017-9554769
12) Denai Alam, Bukit Subang, Bukit Jelutong - Pn Iffah 016-4144735
13) Putra Heights - Pn Zila 019-2226916
14) Bandar Baru Sungai Buloh - Pn Noraini 013-3335499
15) Bandar Tasik Putri Rawang - Pn Niza 012-6145328
16) Datuk Panglima Grg, Sijangkang, PERWIRA - Pn Juliana 017-3663678
17) Alam Jaya, Puncak Perdana, Puncak Alam, Meru / Kapar Klang, Setia Alam - Pn Suri 012-2690033
18) Shah Alam Seksyen 18, seksyen 26 dan sekitarnya - Pn. Nana 0122648469
19) Taman Sri Muda dan sekitarnya - Pn. Za 0137209051
20) Bukit Rimau dan sekitarnya - Pn. Nora 0193685669
21) Saujana Utama, Bdr Tasik Puteri - Pn Suri 012-2690033
22) Kemuning Utama, Giant Kemuning, Bandar Kinrara, Puchong - Pn Nida 019-2201635
23) Paya Jaras, Sg. Buloh - Pn Sabariah 017-3748496
24) Meru, Kapar - Pn Suzanah 012-9278573
25) USJ, Subang Jaya - Pn Norazlina 019-4758708
26) Kg. Nakhoda, Kg. Sg.Tua, Bt.Caves dan Selayang - Pn. Nabila 016-2052435
27) Shah Alam, Alam Megah, Subang Jaya, Putera Height, Puchong, Saujana Putera-Pn Saza 013-7445619
28) Kg Melayu Sg Buloh, Paya Jaras, Sg.Buloh - Pn Sarimah 012-3005710
29) Sri Pristana,Saujana Utma,Sg. Plong, Tasik Biru,Bdr Sri Damansara - Pn Saadiah 019-5132363
30) Kuala Selangor, Meru, Sekinchan, Sg.Besar, Sabak Bernam - Pn Noraniza 016-2883472
31) Shah Alam Sek.7,18,19,23 & Kg.Kenangan Puchong: Feza 013-6339152
32) Sg Buloh Country Resort, Saujana Utama, Damansara Utama, Alam Budiman - Pn Kaslizaaini 018-2323453/019-2000683
33) Pelangi Damansara, Sunway Damansara, Bandar Utama, Kota Damansara dan Damansara Perdana -Pn Mas 013-3959462
34) Sri Damansara, Damansara Utama, Kepong, Desa Aman Puri, Sg Penchala &Taman Tun Dr Ismail - Pn Fatimah: 013-2035086
35) Bandar Saujana Putra, Puchong & Shah Alam - Pn. Suhana: 012-2964994
36) Btg.Berjuntai, UNISEL, Puncak Alam - Pn.Alin 017-6112598
37) Kuala Selangor, Sekinchan, Sabak Bernam - Pn Aniza 016-2883472
38) Kota Kemuning - Pn Ida 011-29081984
39) Pdg. Jawa, Pasaraya Segi  (Tlk Panglima Grg), Sek.17 Shah Alam - Pn Yati 013-6977800
40) Tjg. Karang, Sungai Besar - Pn Ct 017-6155983
41) Puncak Kinrara, Bkt Jalil - Pn Zaleha 019-3764860
42) sg. buloh, serdang, seri kembangan, kepong, selayang seri kembangan - Pn Siti Muzalifah 012-3979803
43) Kg. Jawa, Bkt Kuda, Tmn Sri Andalas, Sg.Kandis, Bkt Naga, Jln Kebun Shah Alam - Pn Nori 019-3353792 
44)  Kelana Jaya, Tasik Biru, Bkt Rahman Putra, Kundang, Kuang - Pn Haiza 019-2084447
45) Bdr Sultan Sulaiman, Port Klang - Pn Norhayati 013-3650891 / 03-31790520
46) Bdr Country Hms Rawang, Saujana Rawang - Pn Suhaida 019-3733981
47) Shah Alam 2, Alam Suria - Pn Ezeawati 013-2906519
48) Putrajaya - Pn Na 019-9173500 / 013-9335942
49) Batang Kali, Ulu Yam, Rasa - Pn Misluha 019-3638465
50) Jeram, Kapar, Kuala Selangor - Pn Hidayah 013-9367671
51) Kota Puteri, Bestari Jaya, UiTM Shah Alam - Pn Azean 019-3002576
52) Kota Kemuning, Bkt Naga, Sentosa - Pn Ida 011-29081984
55) Klang & Shah Alam - Pn Hafiza 019-3679451
56) Putrajaya Presint 14, Parcel A - Pn Najiha 013-3267684

BANGI / KAJANG / NILAI:  
1) Bandar Seri Putra / Bangi Lama -Pn Syuhada 012-3292356
2) Bandar Bukit Mahkota Bangi, Nilai 3 - Pn Aida 012-3057434
3) Bandar Tasik Kesuma, Pekan Kajang - Pn Nadia 016-3409451
4) Sg. Tangkas Bangi - Pn Siti 010-7967313
5) Bandar Rinching Sek.5, Tesco Semenyih - Pn Azilah 013-6029600
6) UPM Serdang - Pn Asfa 013-6059166
7) Salak Tinggi, Kota Warisan, Sepang, Bagan Lalang, Sg Pelek, Tg. Sepat & Nilai - Pn Hasnah 013-2043352
8) Banting - Pn Rohayu 016-2060608
9) Bdr Baru Salak Tinggi, KLIA, LCCT, Bdr Sri Ehsan, Bkt Changgang, Dengkil, Jenderam, Kota Warisan, Bdr Enstek - Pn. Bashah 013-2495877
10) Kuala Selangor, Meru, Sekinchan, Sg.Besar, Sabak Bernam - Pn Noraniza 016-2883472
11) Tmn Langat Murni, KLIA, Nilai - Pn Anis 017-2976070
12) Semenyih & Beranang - Pn Aida (Butik SPA Aida VOC) 010-2216559
13) Jenaris, Tmn Kantan, Puncak Saujana, Giant, Tesco Kajang, Saujana Impian- Pn Niza 019-3400317
14) Kajang - Pn Mas 012-6782303
15) Bangi, Kajang - Ct Hafizah 016-2954695
16) Bdr baru Salak Tinggi, Bangi Dengkil, Banting - Pn Najiha 013-3267684

N.SEMBILAN:  
1) Seremban & Senawang - Pn Hazizah 013-6677848
2) Nilai Perdana - Pn Noraini 013-3845212
3) Nilai, Senawang - Pn Zanarita 019-3863341 (ada juge stok Madu Habatussauda)
4) Seremban - Pn Ida 019-3231313
5) Nilai Impian, Nilai 3, Bkt Mahkota - Pn Azlina FCC 013-2015475
6) Port Dickson - Pn Hafiza 019-3679451

MELAKA:  
1) Bandar Melaka- Pn Diana 014-7241254
2) Peringgit Jaya - Pn Anom 017-3088574
3) Jasin - Pn Azlinda 012-7435208
4) Bukit Rambai - Pn Noraini 017-3841457
5) Bukit katil, ayer keroh - Pn.aisyah 0173765851
6) Giant Cheng, Bertam Hulu - Pn Tina 013-6262552

7) Telok Mas - Pn Dila 013-6720041

JOHOR:
1) Skudai , Kangkar Pulai - Pn Alifah 017-7777930 (ada juge stok Madu Habatussauda)
2) Skudai, UTM - Pn Azlin 019-7769000
3) Taman Dahlia Pasir Gudang - Pn Lieza 019-9040008
4)  JB Permas Jaya, Larkin - Pn Azlina 019-6668453
5) Tangkak - Pn Azlinda 012-7435208 (ada juge stok Madu Habatussauda & MBU)
6) Tmn Scientex, Kota Masai, Bt.Pahat: Ida 013-7726564
7) UNIKL, Tampoi - Pn Niza 012-7995696
8) Gelang Patah, tmn nusantara, Ulu Pulai, Nusa Perintis - Pn Syahfidaz@Asya 016-7066717 / 013-7797976
9) Kulai Jaya - Pn SUHAILA 019-7124345
10) Senai, Saleng, Kulai Selatan, Kulai Utara - Pn Mira 012-7595796
11) Tmn Teratai, Tmn Sri Pulai, Simpang Renggam - Pn Hamidah 013-7974735
12) Tmn Pulai Indah & UTM - Pn Zurina 013-7257441
13) Tmn Impian Emas - Pn Fadzilah 019-7299075
14) Pasir Gudang, Tmn Scientex - Pn Hanibah 018-7798464
15) JB, Bkt Indah, Gelang Patah, Nusajaya - Pn Salina 012-7598243 / 011-17620877
16) Muar, Bandar, Bakri, Ledang - Pn Ima 011-12152124
17) Pasir Gudang, Tmn Nusa Damai, Tmn Cahaya Masai, Kota Tinggi, Felda Adela, Bdr Penawar - Pn Diana 017-7638398

KEDAH/PERLIS:  
1) Kulim - Nik Nur Murnihati 012-4805859
2) Kangar & Arau - Pn Suzana 013-4203710
3) Sik, Sg Petani, Alor Setar, Beseri - Pn Noraini 019-5293157 (ada juge stok Madu Habatussauda)
4) Sg Petani - Pn Halimatun 019-4357543 @ 019-4001016
5) Jitra & Alor Setar - Pn Siti Norbaya 017-4672519
6) Tanjung Dawai & Merbok - Siti Balkhis 019-4250680
7) Penang, butterworth, permatang pauh, Uitm - Iza Sazanita 019-4113105
8) Alor Setar - Pn Ainna 019-2716844
9) Kg Teluk Wang, Sg Petani - Pn Siti Nadzirah 017-5013652
10) Pendang, Kedah - Pn. Ct Hajar - 0134298227
11) Karangan, Sg. Kob, Kulim - Pn Razimah 019-4224489
12) Sik, Jeniang, Gurun, Sg. Petani Utara - Pn Aida 013-4899478
13) Baling, Kuala Ketil - Pn Aleeza 019-4184947

PULAU PINANG: 
1) Penang, Butterworth, Permatang Pauh, UiTM - Iza Sazanita 019-4113105
2) Bkt.Mertajam, Bdr.Perda - Pn Wati 019-4748612
3) Bayan Lepas - Pn Ziela - 0164352971
4) USM - Halimatun 019-4357543
5) Bayan Lepas, Teluk Kumbar - Pn Nurul Wani 012-4643171
6) Balik Pulau - Pn Zarina 010-5245254

PERAK: 
1) Ipoh: Kg.Pengkalan Pegoh (berdekatan Aoen Jusco/Tesco baru) - Pn Narimah 013-5301330
2) Simpang Pulai, Gopeng - Wan Nurul faizah Zahudie 012-9713791
3) Parit Buntar- Zaini 019-4882553
4) Seri Manjung - Pn Asyikin 012-9878578
5) Manong, Manjung - Pn Suzilawati 013-5917588
6) Tanjung Malim, Slim river, Bidor, Tapah - PN ARBAIAH 012-9049609
7) Seberang Perak & sekitar Teluk Intan - Pn Nadia - 0125677318
8) Lumut - Pn Azmani 011-29539628
9) Taiping, Manjung - Pn Halimah 013-3872053
10) Chemor - Pn Maheran 017-4819040
11) Setiawan - Pn Ct Hafizah 016-2954695
12) Ipoh Rapat Setia, Gunung Rapat Ipoh - Pn Mazlinda 012-5409392
13) Sg. Manik, Chenderong Balai, Langkap, Tapah - Pn Akma 017-5497161
14) Cameron Highland, Tnh Rata, Sungkai, Bidor, Tapah - Pn Liza 012-4955099

TERENGGANU:  
1) Kuala Terengganu & Gong Badak - Pn Liza 019-9854145 (ada juge stok Madu Habatussauda)
2) Kg. Tok Jiring, K.T - Pn Suriza 013-9874392
3) Kemaman - Pn Siti rohaniah 019-4448906
4) Besut - Pn Ros 013-4078676
5) Dungun area SURA -Pn Yati 012-5239335
6) Kijal, paka - Nurul Ain 012-9578804
7) k.trg & felda belara - Pn. suraya 019-9169117
8) Kg. Pinang Merah - Aina 013-5117124
9) Sungai Tong - Pn Nik 013-9704817
10) Wakaf Tengah - Pn Su 019-9904514
11) Binjai, Kemaman - Rohaida 014-5310285
12) Manir - Kak Lah 014-8374178
13) Kuala Terengganu, Wisma Negeri, Marang - Pn Karimah 019-9802784
14) Padang Jambu, Dungun - Pn HASLINDA 0111-9968993
15) Bandar Dungun - Pn AYU 019-953 5709
16) SURA TENGAH, DUNGUN - Pn ASLIZA 019-617 1408
17) k.trg, chendering, bkt besar n seberang takir - NORFAZLEENA 019-9928640
18) Kuala Ibai - Pn Marhaini 013-9369960 
19) Kg. Teluk Pasu, K.T - Pn Nurul Akma 013-9654500 
20) Kg. Undang Kuala Terengganu - Pn Mazni 017-9196496
21) Kemaman, Chukai, Bkt Kuang, Telok Kalong & Kijal - Pn Muszaini 017-9825363

KELANTAN: 
1) Chiku, Gua Musang - Pn Zabariah 013-9358197
2) Rantau Panjang - Pn Norsyanizan 014-8285245
4) Machang - Pn Zuraini 013-9022580
5) Wakaf Baru - Pn Norhashimah 013-3196402
6) Kok Lanas Kota Bharu - Pn Suriza 013-8977419
7) Kota Bharu, Bachok, Jelawat - Pn Maiza 013-9302336

PAHANG:  
1) Kuantan/Inderapura/Indera Sempurna -  Pn Hazwani 019-9012037 
2) Bandar Kuantan, Balok, Beserah, Sg Karang & Semambu -Pn Zalleha 019-9697571
2) Balok - Pn Rohaya 013-9413571 / 017-9849438
3) Kg. Lamir, Tmn Mentiga, Pekan - Pn Rohana 013-9339155
4) Balok Perdana - Pn Nani 014-5378875
5) Inderapura - Pn Zah 019-9185783
6) Perniagaan Al-Wahida, Bandar Bera - Pn Hanani 013-9534313
7) Inderapura - Pn Tina 013-9960485
8) Semambu - Pn Ayu 013-9687121
9) Bandar Kuantan / Kg. Masjid Beserah - Pn. Gee: 019-9427257/011-23414573 
10) Kuala Lipis -Pn Saripah 019-9184248
11) Tmn Jerna Indah, Bera - Pn Azlin 013-9533427
12) Kg. Bugis Beserah - Pn Sidah 013-9492085
13) Taman Sri Semantan, Mentakab dan Temerloh - Pn Bashah 013-2495877
14) Permatang Badak - Pn Nurul 019-9485346
15) Pekan - Pn Yanti 013-9849598
16) Temerloh, Maran - Inai sari Butik & Spa 09-4471980/012-9856875
17) Balok Baru - Pn Wan 017-9384048
18) Belakang KFC Balok - Pn Sal 012-2257787
19) Triang, Kemayan, Bera - Pn. Rosnawati 019-9414777
20) Raub, Keratong - Pn Noraidah 019-9790496
21) Bentong - Pn Siti 012-9370826
22) Muadzam Shah - Pn Nadia 012-9297000
23) Maran - Pn Mariatun 019-9100551 
24) Jerantut, Bdr Pusat Jengka, Mentakab - Pn Norsalawati 019-9156411
25) Kerayong - Pn Norlin 013-9533427
26) Bera, Kerayong, Felda Mayam/ Kumai/ Sebertak/ Rentam/ Tementi - Pn Noorfazliana 014-5111000/ 013-6661000
27) Sg.Koyan, Pdg.Tengku, Kuala Lipis: Umi 017-6819705
28) Kuantan-Kemaman - Feenaz 013-4809069
30) Alor akar - Pn syahida 019-2059587
31) Taman Impiana - Asma 012-9029964 / 013-9891907
32) Bt.6, Bt.12, Jln Gambang, Pandan - Pn Nurul Azriwanie 019-7876866
33) Kuantan - Sya 013-2190853
34) Balok, Kuantan - Pn JEE 013-980 5098
35) Kuala Lipis - Pn Fouziah 013-2112140

SARAWAK:  
1) Sibu - Pn. Roziah 013-8042475
2) Limbang - Azzka Beauty Care 019-8989489
3) Kuching, Samarahan - Pn Nadia 016-8792990
4) Sandakan - Pn Aznita 017-8932691
5) Bintulu - Pn Salmi 019-4591527
6) Mukah - Pn Nasyirah 011-19840388

SABAH:  
1) Kota Kinabalu, Menggatal & Labuan - Pn Rasidah 019-5371037
2) Beaufort, Kuala Penyu, Membakut - Lisdah - 010-5300604
3) Kota Kinabalu, Sandakan n Lahad datu - Pn Hendrawati 0165866290
4) Kota Kinabalu, Bundusan, Telipok, Tamparuli, Kiulu - Jennyfer 014-3538736
5) Kb, Tuaran, Tamparuli - Pn Umi 013-8109965

BRUNEI:  
1) Brunei/Muara & Tutong - Pn Azliana +673 8607740
2) Lambak Kanan Berakas / Daerah Temburong - Noranizah Abd. Wahab +673 8125587 Fb : Neeza Adriana
3) Daerah Tutong & Belait - Norami +673 8167282
4) BSB, Tutong & KB - Pn Siti  Hasnizah +673 8957765

ATAU boleh saja emel @ su.anggunbistari@gmail.com
untuk keterangan lanjut bole klik http://majunanggunbistari.blogspot.com/

Thursday, December 16, 2010

KHASIAT-KHASIAT ISTIMEWA DARI MAB D'BEST..

1. Sebagai perancang keluarga bagi yang ingin menjarakkan kehamilan/family planning.
2. Merawat segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan di liang faraj yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.
3. Mengetatkan kembali liang faraj bagi wanita selepas bersalin.
4. Memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara
5. Menghangatkan dan mengeratkan hubungan suami isteri.
6. Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas bersalin.
7. Melancarkan peredaran haid setiap bulan jg mengembalikan darah haid yg terhenti selepas penyingkiran toksin atau darah-darah kotor.
8. Membuang/menyahkan darah-darah kotor dan toksin dalam badan
9. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari
10. Mencantikkan kulit iaitu selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan
11. Mempertingkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.
12. Merawat/memecah ketulan angain bagi yg mengalami masalah angin di dalam badan
13. Melawaskan pembuangan air besar
14. Mengawal selera makan dan menurunkan berat badan
15. Mengurangkan kesakitan ketika haid (segugut)
16. Dapat melangsingkan badan bagi yang mengamalkan diet. Ini kerana akar-akar kayu ini bertindak sebagai penyikiran bahan-bahan toksin di dalam badan. Jadi badan menjadi ringan dan segala lemak dapat disingkirkan.
17. Dapat menambahkan air susu bagi wanita yang sedang menyusukan bayi
18. Melambatkan proses menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.
19. Merawat sakit-sakit sendi,sakit pinggang dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.
20.Mengempiskan perut dan menegangkan kembali otot-otos perut terutama bg ibu yg lepas bersalin.
21.Kelihatan awet muda bg wanita yang mengamalkan secara berterusan

Selamat Mencuba.....MAB D'BEST.......Dengan MAB, temui keserasian, anggun peribadi teserlah kewanitaan~~

All right reserved Copyright© 2011 by su.anggunbistari.