Sunday, July 10, 2011

Soalan - soalan Lazim Ttg MAB..

Bilakah waktu terbaik untuk mula makan MAB?

Untuk mula mkn MAB seeloknye start hari ke 3/4 period. Maknanya semasa period hari yg ke 3/4. Ini bertujuan agar mudah MAB nk adjust waktu period kite. Katalah period dah hari ke 4 kemudian bile makan MAB 21bji 21hari, jadi hari terakhir makan dah masuk hari ke 25 period dan tiba masa untuk cycle period yang baru.. tidaklah nnt kelam kabut, kalu x ikut hari ke3/4 ni nnt bile mula makan saja MAB dah period balik.

TETAPI untuk mereka yg kitaran periodnye x normal, x dtg langsung, 2 3 bulan sekali baru datang, anda perlu mula mkan MAB bila2 masa bila dapat MAB bole terus makan, x perlu tgu period.. utk kes ini, MAB ambil masa utk adjust period bg normal semula dan adalah pd kebiasaan mrk yg bermasalah period x teratur atau ada ambil injection/pil perancang period akn sedikit kelam kabut pd permulaan mkn MAB. Ada kes hingga sebulan 2kali period, ada yg period berterusan on n off 2 bulan, ada juga yg x period lgsg sampai 2 ke 3 bln.. ianya normal, nnt bile dah serasi dgn MAB insyaallah masalah ini dpt diatasi.
Cara mkn ini terpakai utk semua samada blum berkahwin, yg ingin merancang atau sbg ikhtiar utk mengandung..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB hingga habis sebtl baru rest.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.
Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.
Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.
MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.
Ramai cust sy yg mendapat bonus ini.. ada atrnya yg turun 2kg, 7kg malah 15kg pun ada dgn mengamalkan MAB..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”

Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah)

Salam,
Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan

p/s: saya ada pengalaman, seluar jeans yg hampir setahun lebih tak dapat pakai..lepas makan MAB 4-5 botol, akhirnya dah boleh pakai sampai skrg.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kelulusan KKM??

Ada yang bertanya, kenapa MAB ni xde kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)?


MAB adalah buatan orang kampung (homemade). Untuk mendapatkan kelulusan KKM, perlu ada kilang bertaraf GMP yg menelan kos ratusan ribu rm dan sebagainya yg mana prosesnya amatlah rumit sekali. Antara sebab lain, owner bimbang ramuan asli maajun ni akan jatuh ke tangan orang lain. Kalau ada kelulusan KKM, harga MAB juga akan naik berkali ganda. Tidak perlu bimbang dan ragu-ragu akan produk ini kerana produk ini sudah ada sejak 35 tahun lepas, yang makin lama makin ramai peminat setianya. Tiada campuran bahan kimia dan selamat kerana ia adalah ramuan orang-orang tua nenek moyang zaman dahulu untuk merancang keluarga sebab dulu tiada lagi kaedah moden seperti yang boleh didapati sekarang.


Dengan ini kami mengambil pendekatan utk jual secara online dan melalui dealer2 yg sah sahaja. Buat masa ini owner belum terbukak hati utk apply KKM ats sbb2 di atas, dan apa yg pihak kami buat adalah berhubung terus dgn pihak KKM utk memastikan keyakinan pengguna dan mendaftar cap dagang yg telahpun didaftarkan tahun lepas utk memonopoli nama MAB.. Jadi pastikan anda mendapatkan yg original di mana sticker kite hanya satu yg dikeluarkan oleh pihak pembekal... yg ada logo TM di ats nama MAB. Selain dari adalah bukan dari syarikat kami.


8 comments:

  1. Saya baru mengamal MAB. Selera makan bertambah. Pening2, loya n sakit kepala. Apakah ini akan berlarutan?

    ReplyDelete
  2. bolehkah ibu yang sedang mengandung makan MAB?

    ReplyDelete
  3. saya mkn dah 4thun.sethu saya mngndung xbleh mkn mab.mab mmg anugerah yg dikurniakan Allah krana xperlu mudaratkn diri utk merancang kluarga.hampersicantikmanis.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Sy br mkn MAB..blum hbis sbtol.pcubaan..tp sdikit merisaukan..rest time 7hari tu slmt ke kalau xde safety..?

    ReplyDelete
  5. As Salam ..sy juga baru amalkan MAB baru 12 hari dan mengalami pening dan loya ..adakah ini perkara biasa dan sampai bila akan berakhir..tq

    ReplyDelete
  6. Saya ingin mencuba majon ini , adakah dealer Mab di singapura.

    ReplyDelete
  7. Sy mengalami period xbhnti sejak mengambik injection depo.dptkah mab mmbntu sy?

    ReplyDelete
  8. boleh ke saya mengambil maajun ini ketika mangamalkan minuman GC tea? kandungan CG tea : daun gymnema, daun stevie, daun pudina, daun mulberry, teh hijau dan rooibos.
    kandungan ini adakah herba? tolong beri jawapan sebab saya sudah pun order maajun dan stok teh masih ada. tq

    ReplyDelete